УБИЦА УХАПШЕН НАКОН 15 ГОДИНА БЕКСТВА: Заједничка акција црногорске и српске полиције

С. Ђ.

10. 11. 2020. у 17:05

УБИЦА УХАПШЕН НАКОН 15 ГОДИНА БЕКСТВА: Заједничка акција црногорске и српске полиције

Фото Depositphotos

КРИСТИАН Т. Гонди (43), осуђен на 30 година због кривичног дела тешко убиство ухапшен је у Србији. То је званично потврђено из црногорске полиције.

- Лоцирању и лишењу слободе претходила је заједничка истрага циљаног трагања спроведена од стране службеника Одсека за међународну оперативну полицијск сарадњу у Сектору криминалистичке полиције и Одсека за циљане потраге МУП-у Републике Србије - пише у саопштењу.

Подсећају да је Гонди осуђен јер је 2005. године у насељу Дробнићи, код Будве, заједно са саучесником Радом Стошићем из користољубља убио немачког држављанина Клауса Дојчлендера 7. фебруара 2005. године.

Према пресуди, Гонди је дело починио због 17.000 еура, а Стошић ради присвајања имовине Дојчлендера, стана од 105 квадрата у насељу Дробнићи, који је био укњижен на име Стошића. 

У пресуди се надаље наводи да је Стошић је чувао стражу, а Гонди је шипком усмртио Дојчлендера.

Гонди је потом, како се наводи, жртви секиром откинуо главу и удове, а затим све спаковали су најлонски џак. Затим су се аутом одвезли до Краљичине плаже у насељу Свети Стефан, а потом чамцем испловили на отворено море и бацали делове тела

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)