БИВШИ ФУДБАЛЕР ЊЕГУШ ОСЛОБОЂЕН: Донета одлука Специјалног суда

Н.Б.

30. 10. 2020. у 11:32

БИВШИ ФУДБАЛЕР ЊЕГУШ ОСЛОБОЂЕН: Донета одлука Специјалног суда

Фото: Nebojsa Parausic

ПРЕД Специјалним судом у Београду данас је некадашњи фудбалер Зоран Његуш првостепеном пресудом ослобођен оптужбе да је прао новац.

Тужилаштво му је на терет стављало да је на своје име задржао локал на Златибору, који је, како се тврдило, продао Витомиру Бајићу, против кога се у Италији водио поступак због трговине наркотицима, како би се прикрило да је он прави власник.

Данашњом пресудом, Бајићева удовица Драгиња осуђена је на две и по године затвора и 500.000 динара новчане казне због два кривична дела прања пара, док је за остала дела ослобођена. Према ставу суда, доказано је да је она извршила пренос локала на Златибору од 160 квадрата, вредности 250.000 евра на име Небојше Ђокића, који је осуђен на две године затвора и пола милиона динара новчане казне.

Поред тога, Драгиња је, како је јуче речено осуђена и због куповине гараже на Новом Београду у вредности од 1,5 милиона динара, а све како би се прикрило да је стварни власник њен супруг и како имовина не би била одузета. Наведено је да тај новац потиче од извршења кривичних дела.

Оптужби су ослобођени и Немања Обрадовић и Жељко Папић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)