ОВО ЈЕ ТРУДНА ФИЛИПИНКА КОЈА У СРБИЈИ ЧЕКА ИЗРУЧЕЊЕ: Адвокат тврди да јој је угрожен живот, оштетили Американце за 70 милиона долара

Д. Алихоџић

29. 10. 2020. у 21:22

ОВО ЈЕ ТРУДНА ФИЛИПИНКА КОЈА У СРБИЈИ ЧЕКА ИЗРУЧЕЊЕ: Адвокат тврди да јој је угрожен живот, оштетили Американце за 70 милиона долара

Фото: Приватна архива

И ДАЉЕ је неизвесна судбина једанаест осумњичених за дигиталну превару, који у затвору у Србији очекују одлуку о изручењу органима САД.

Они су преварама наводно оштетили америчке држављане за око 70 милиона долара, а најосетљивије је питање Филипинке Ксеније Меј Атилано, која је у притвору иако је пред порођајем.

Адвокат Милан Петровић каже да је притварање Ксеније Феј Атилано "нехумано и противно свим међународним стандардима и нормама". Он упозорава да је њој и нерођеном детету угрожен живот.

Фото: Приватна архива

- Још пре недељу дана обратили смо се судији Милану Дилпарићу да јој се укине притвор и замени неком од алтернативних мера, јер она сваког часа може да се породи. Нехумано је да жена чека порођај у Централном затвору, поготову што се два пута до сада порађала царским резом. Уколико јој се не буде пружила медицинска помоћ, када крене порођај могло би да дође до пуцања материце и фаталног исхода - каже адвокат Петровић.

Ксенија се 2005. удала за Кристијана Крстића, са којим има двоје деце од осам и четири године, а стара се и о његовој малолетној ћерки из претходног брака. Упознали су се на Филипинима, јер је Кристијан живео свуда по свету, а родом је из белопаланачког села Шпаје.

Америчке власти су га означиле као "мозак" групе која је од јануара 2014.године па све до средине ове године "направила, промовисала, рекламирала и организовала лажне инвестиционе платформе из Кине, Аустралије, са Филипина и из Србије".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)