КО ЈЕ УКАЗАО НА НОВЕ ТРАГОВЕ? По трећи пут Апелациони суд вратио на допуну оптужницу за масакр код Јабуковца, опушци нађени после 6 месеци

С. М. Ј. - В. Ђ.

30. 10. 2020. у 08:00

КО ЈЕ УКАЗАО НА НОВЕ ТРАГОВЕ? По трећи пут Апелациони суд вратио на допуну оптужницу за масакр код Јабуковца, опушци нађени после 6 месеци

Кућа Казимировића у Јабуковцу и Маја Бађикић

АПЕЛАЦИОНИ суд у Нишу по трећи пут је Вишем јавном тужилаштву у Неготину вратио оптужницу против Маје Бађикић (26), из села Дупљане, која се теретила да је са Давором Пернићем (35), из Јабуковца, на салашу Веља Вратне у августу 2019. убила Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53), уз захтев да се допуни истрага.

Апелациони суд тражи од неготинског тужилаштва да се установи како су опушци од цигарета, на којима су биолошки трагови Бађикићеве, нађени скоро пола године после масакра, као и ко је особа која их је упутила на то место, јер приликом прве претраге терена ти докази нису били нађени. Такође, тражи се и додатно вештачење трећег телефона, чија садржина досад није била анализирана.

- У току истраге пронађено је више десетина опушака од цигарета и ни на једном није било мојих трагова - казала нам је Маја Бађикић. - Тврдим да на имању Казимировића никада нисам била и за то имам алиби, због чега је мој бранилац и тражио да се против мене поступак обустави.

У ВЈТ кажу да, након што је Виши суд већ једном вратио оптужницу, а потом и укинуо део којим се терети Маја Бађикић, уколико Апелациони суд уважи њихове аргументе, суђење за овај масакр највероватније неће бити одржано у Неготину, већ у Вишем суду у Зајечару.

ПУЦАНО ИЗ ДВА ОРУЖЈА

- ПО образложењу Вишег суда, наши докази су контрадикторни, иако је недвосмислено установљено да је четворо људи убијено хицима из два оружја, као и да су недалеко од места злочина пронађени опушци, на којима је пронађен ДНК Маје Бађикић - кажу у неготинском Вишем јавном тужилаштву. - На ову одлуку жалили смо се Апелационом суду у Нишу. Очекујемо да ће оптужница бити прихваћена, баш као и да ће Бађикићева поново бити ухапшена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)