НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БЛАЖА ЂУРОВИЋА Суду опет нису достављени налази у електронској форми

Ј.Д.Љ.

29. 10. 2020. у 13:07

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БЛАЖА ЂУРОВИЋА Суду опет нису достављени налази у електронској форми

Фото: П. Митић

У СУДНИЦИ Централног затвора у Београду данас је пред Вишим судом настављено суђење Дарку Весковићу и Немањи Иванову, који су оптужени за убиство Блажа Ђуровића 2018. на Душановцу.

Суду опет и поред бројних захтева одбране није достављен ДНК профил и електроферограм у електронском облику који је радио НКЦФ МУП Србије за обојицу оптужених.


О резултатима вештачења и како је до њих дошло саслушана је начелница овог центра, која је објаснила да се таква документа не достављају електронским путем, јер је то правило институције у којој ради.

То је додатно изазвало незадовољство одбране која сматра да је тако нешто недопустиво и да никаква правила институција не могу бити изнад Закона о кривичном поступку, истине и права на правичну одбрану осумњичених.

То, како је објаснила адвокат Зора Добричанин Никодијевић, која брани оптуженог Весковића, доводи у сумњу да постоји могућност злоупотреба и малверзација што би достављањем електроферограма у електронском облику могло бити искључено.

-Знам зашто то причам- рекла је адвокат-Лично имам сазнања зашто НКЦФ центар не доставља тражене податке. Али, полако, доћи ће тренутак када ће то сви знати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)