НИЈЕ ПЛАНУЛО НАМЕРНО: Истрага о пожару који је прошле недеље прогутао зграду у насељу Економија 1 у Бачу

Љ. П. - З. Р.

29. 10. 2020. у 06:21

НИЈЕ ПЛАНУЛО НАМЕРНО: Истрага о пожару који је прошле недеље прогутао зграду у насељу Економија 1 у Бачу

Зграда уништена у пожару / Фото М. У.

ПОЖАР који је прошле недеље прогутао зграду са 20 станова у насељу Економија 1 у Бачу највероватније није намерно изазван. На основу досадашње истрага и прикупљених доказа, све указује да је у овом случају реч о нехату, што поткрепљује и признање осумњичене М. Ј. да је заспала поред упаљене свеће, која је највероватније пала и запалила њихов стан, а ватра се брзо проширила. Истрага се води и против њеног сина С. Ј., а после саслушања у Основном јавном тужалаштву у Бачкој Паланци пуштени су да се бране са слободе.

С. Ј. је испричао да је те ноћи дошао кући, поздравио се са мајком и отишао у своју собу да спава. Када су их пробудили дим и ватра, отишао је до комшије и рекао да позове ватрогасце, говорећи да је у њиховом стану букнуо пожар. Читава зграда брзо се претворила у згариште, а сви станари привремено су смештени у објекат бившег Омладинског центра "Цврчак". Пожар је угрозио 16 породица са укупно 35 чланова.

Заменица председника општине Бач Марина Балабан напомиње да ће они одатле ускоро бити пресељени у некадашњу пословну зграду у центру Бача, у којој ће бивше канцеларије бити преуређене у станове.

- Њима је у згради "Цврчка" обезбеђено грејање, а локална самоуправа финансира и три оброка дневно, која добијају посредством Црвеног крста. Незгодно је једино што су сви у истој просторији, због чега им мора бити обезбеђен бољи смештај, у којем ће бити још неколико месеци док се за њих не подигне нова стамбена зграда - рекла је Балабанова.

Породице у привременом смештају / Фото М. У.

Секретар Црвеног крста у Бачу Недељко Гутеша каже да су из Новог Сада, за људе који су преживели пожар, допремљени кревети, душеци, постељина и комплети кухињског прибора. Он наводи да су грађани за њих прикупили велике количине гардеробе, обуће, хемијских артикала и разних других потрепштина.

ДОНАЦИЈЕ

ОПШТИНА Бач је истог дана кад се догодио пожар, за помоћ угроженим станарима отворила наменске жиро-рачуне - динарски: 840-0000005437741-74 и девизни: 840-0000000351771-78. Балабанова истиче да донације стижу од грађана и од привредника, не само из Бача, него и из других градова и општина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)