ТЕТКА ЈЕДНОГ ОД ПРЕМИНУЛИХ У КОНТЕЈНЕРУ: Мислили смо да је у Истанбулу, мајка га није чула три месеца

Novosti online

26. 10. 2020. у 20:22

ТЕТКА ЈЕДНОГ ОД ПРЕМИНУЛИХ У КОНТЕЈНЕРУ: Мислили смо да је у Истанбулу, мајка га није чула три месеца

Фото: Танјуг/АП

- НИСМО се са њим чули три месеца. Мислили смо да је у Истанбулу, да ради, али је његова мајка била јако забринута што није имала никаквих информација готово три месеца. Сада је у великом шоку, и каже да само жели да га сахрани поред оца, да почива у миру.

Овим речима, за парагвајске медије, о животу и трагичној смрти Мароканца Ахмеда Белмилудија, једног од седморо преминулих чији су остаци пронађени у контејнеру који је путовао из Србије у Парагвај, говорила је његова тетка Роуши Инсаф.

Она је репортерима портала "Ла Национ" у телефонском разговору испричала да је Ахмед рођен 1995. године, да је 14. априла напунио 25 година.

У Турску се одселио пре годину и по дана. Живео је у Истанбулу и радио је разне послове како би помогао мами и сестри које су остале у Мароку, пошто му је пре неколико година преминуо отац.

Ахмедова рођака прича да јој је у сећању остало колико је Ахмед желео да помогне својој породици и да му је то било једино ка чему је стремио.

- Са њим се нисмо чули три месеца, мислили смо да је у Истанбулу и да ради. Проблем је настао када је једног дана само престао да се јавља... Сада покушавамо да разговарамо са људима из амбасаде, како би се његови остаци сахранили поред оца и како би се душа његове мајке смирила - прича рођака.

Несрећна жена каже да мисли да не познаје друге путнике чија су тела пронађена са Ахмедовим.

- Веома је тужно што су млади људи изгубили живот на овај начин. Захвални смо парагвајском народу који је и на друштвеним мрежама показао велику солидарност - каже она.

Подсећања ради, парагвајски медији пренели су у петак да је у контејнеру који је путовао из Србије у Парагвај са товаром ђубрива пронађено седам тела у поодмаклој фази распада, када су власници контејнера осетили несносан смрад и отворили да виде о чему се ради.

Верује се да су слепи путници намеравали да оду пут Европе, тачније у Италију, а да су се у овај контејнер сместили незнајући да ће завршити хиљадама километара даље. Према првим подацима, преминули су од гушења, а мртвозорник је упозорио да постаоји могућност да се један од њих хранио људским месом како би преживео.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)