НЕ ЗНА СЕ МОТИВ, НИ КО ЈЕ ЦИЉАН: Код Малог Зворника ухапшена двојица због пуцњаве на слављу у селу Радаљу, нико не познаје незваног госта

В. МИТРИЋ

26. 10. 2020. у 20:21

НЕ ЗНА СЕ МОТИВ, НИ КО ЈЕ ЦИЉАН: Код Малог Зворника ухапшена двојица због пуцњаве на слављу у селу Радаљу, нико не познаје незваног госта

Кућа испред које је пуцано на госте / Фото В. М.

ПОЛИЦИЈА из Малог Зворника ухапсила је у понедељак двојицу мушкараца, јер се доводе у везу са пуцњавом која се у ноћи између суботе и недеље догодила у селу Радаљу, када је засад непозната особа отворила ватру из аутоматске пушке и ранила Вељка А. (31) из Радаљске Бање.

Пуцњава се догодила испред куће домаћина М. Л., који је правио весеље поводом пунолетства сина Б. Л.

Двојица приведених у уторак ће бити саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Шапцу, где ће поступајући тужилац одлучити да ли ће, од Вишег суда у том граду, да затражи одређивања притвора за њих.

Повређени Вељко А. је задобио прострелну рану натколенице. Он је одмах оперисан, опоравља се и по речима Драгане Митровић, портпаролке Опште болнице у Лозници, није животно угрожен. У међувремену, како се накнадно сазнало, у време дивљања незваног госта аутоматском пушком, повређен је још један гост. Он је седео на високој бетонској подзиди, са које је, од страха, пао и поломио ногу. И овај мештанин Радаља, после збрињавања, успешно се опоравља.

У кући домаћина М. Л. и даље су у шоку, али ништа мање забринути, јер нико не зна шта би могао да буде мотив доласка незнаног госта на прославу пунолетства Б. Л. и испаљивања рафала у правцу гостију.

- Мотив се не може ни наслутити - прича нам рођак домаћина славља. - Не могу да схватим да је неко дошао само да би покварио весеље, а срећа је да је у том тренутку било само мало гостију и музичара. Повређени момак је миран, тих и повучен, па је је тешко поверовати да би он некоме био мета. Шта је у питању, зна само онај који је пуцао.

У међувремену, мештани су чули да се незнани и непозвани гост довезао белим колима, којима се одвезао после испаљеног рафала. Нико, међутим, није запамтио регистарски број, нити марку возила.

- Забринути смо јер је могао да се догоди масакр - причају комшије.

Када буде ухваћен, пуцач ће одговарати за покушај тешког убиства.

ВИЂАН У СЕЛУ ТРЕШЊИЦА

ЈЕДАН од младића, који се затекао на слављу у време пуцњаве, тврди да је човека са пушком виђао у селу Трешњица, код Малог Зворника. Не зна, вели, његово име, али, кад би га поново видео, сигурно би га препознао.

Не зна се и даље колико је метака испаљено, а већина сведока сматра да није испуцан цео шаржер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)