ДВОЈЕ ПОГИНУЛО, ШЕСТ ПОВРЕЂЕНИХ За пожар на Ади Хуји оптужени троје запослених у Фабрици хартије Београд и један ватрогасац

Е.Х.

26. 10. 2020. у 15:51

ДВОЈЕ ПОГИНУЛО, ШЕСТ ПОВРЕЂЕНИХ За пожар на Ади Хуји оптужени троје запослених у Фабрици хартије Београд и један ватрогасац

Фото: Н. Скендерија

ПРВО основно тужиластво у Београду поднело је суду оптужни предлог против три запослена у погону "Енергетика" у кругу предузећа "Фабрике хартија Београд" на Ади Хуји и једног ватрогасца због нестручног и неадекватног поступања у гашењу пожара, у ком су, у јулу 2017. године, погинуле две , а шест особа задобило телесне повреде.

Оптужним предлогом обухваћени су Д.П, шеф погона у "Енергетици", М.Б., котловођа, његов први помоћник С.И., као и М.К., дежурни ватрогасац. Сви они терете се за тешко дело против опште сигурности, а тужилаштво је предложило да им суд изрекне казне не мање од годину дана затвора.

У оптужном предлогу, наводи се да су осумњичени 19. јула 2017., између 6.15 и 7.02 часова, нестручним и неадекватним поступањем у процесу гашења пожара и неблаговременим позивом ватрогасне јединице, изазвали опасност за живот и тело људи.

У пожару су страдали припадници Удружења за ванредне ситуације "Београд", ВСЈ Звездара М.Р. и радник обезбедења фирме "Авала стар д.о.о." М.Ј, док су телесне повреде задобили радник у фабрици С.Ј. и ватрогасци Д.З, З.Д, С.С, М.Љ. и Р.В.

Пожар је, како се наводи, избио услед самозапаљења угљене прашине наталожене на металној каналици са електричним проводницима у бункеру за угаљ котларнице погона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)