ЉУБАВНИЦА МУ СМЕСТИЛА 20 ГОДИНА РОБИЈЕ: Супруга тврди да је Слободан невин, кад је ухапшен од шока се смејала

Novosti online

25. 10. 2020. у 18:04

ЉУБАВНИЦА МУ СМЕСТИЛА 20 ГОДИНА РОБИЈЕ: Супруга тврди да је Слободан невин, кад је ухапшен од шока се смејала

Фото: Депозит

МОЈ муж није убица, то гарантујем, али швалерка му је сместила 20 година робије!

У ноћи кад је убијен Младен Илкић (78) у Врднику, у априлу 2017, мој Слободан је најпре био на послу и одмах затим је дошао кући. Осуђен је без иједног доказа, само на основу изјаве његове тадашње љубавнице Снежане Илкић. Та жена га је послала на робију и свима нам упропастила живот, прича Бранкица Сладојевић из Сремске Митровице.

Њен муж Слободан (30), наиме, пре четири године започео је ванбрачну везу са Снежаном, али ју је после неколико месеци оставио, не слутећи да ће му се она брутално осветити због тога, тврди Бранкица. Убрзо након раскида те везе, у ноћи између 5. и 6. априла 2017, убијен је Снежанин рођак Младен у својој кући, а она је ухапшена као саучесник. Снежана је тада изјавила у полицији да је она кобне ноћи, око пола сата иза поноћи, чувала стражу испред Младенове куће у Врднику, а да га је Слободан задавио и опљачкао!

Сладојевић, кажу, није могао да дође себи од шока кад је ухапшен. Ипак, пошто против њега није било никаквих доказа, био је уверен да ће бити ослобођен на суду, али грдно се преварио. Судијама није било битно што је имао чврст алиби, ни то што је вештачење телефона показало да није напуштао Сремску Митровицу. Судије нису мариле ни за то што на месту злочина није пронађен ниједан Слободанов биолошки траг, иако јесте ДНК неког непознатог мушкарца! Да све буде још шокантније, Снежана је касније у суду признала да је лажно оптужила Слободана, али суд је, од свих доказа, веровао само у њену прву изјаву и послао је Сладојевића на робију. Снежани је, притом, казна смањена са десет на пет година.

Слободанова супруга Бранкица каже да јој у суду нису веровали кад је мужу дала алиби.

- Мислили су да га као супруга штитим, али стварно сам говорила истину. Те ноћи, пре три и по године, Слободан је до скоро један иза поноћи радио хонорарно као обезбеђење у дискотеци 'Нокс', на једној прослави, и све време су га тамо снимале надзорне камере. Кући је дошао око 1.15. Тога се добро сећам, јер нам је ћеркица тада имала осам-девет месеци и била је нешто болешљива. Стално се будила и плакала, па сам и ја била будна са њом у кревету. Кад је Слободан стигао кући, чула сам отварање капије и како паркира ауто у двориште. Видела сам и када је ушао у собу. Упалио је цигарету, попушио је и легао да спава. Устао је око шест сати ујутро и отишао на посао у болницу, где је био запослен као возач санитетског возила - присећа се Бранкица.

Она додаје и да се Слободан наредних дана сасвим нормално понашао, а онда је изненада ухапшен 12. априла 2017.

- Била сам згранута, тек од адвоката сам сазнала шта је у питању. Када сам чула да је ухапшен због убиства, од шока сам се насмејала, јер сам знала да Слободан није у стању да уради тако нешто - тврди Бранкица.

Према њеним речима, наредна три месеца није могла да посећује мужа у притвору јер је била сведок на суду.

- Када сам га коначно видела у притвору, заплакала сам. Било ми је јако тешко... Ипак, били смо убеђени да ће се све разјаснити током суђења и да ће бити ослобођен. Била сам на свим суђењима, пажљиво све слушала и уверила се да против Слободана заиста не постоји ниједан доказ, осим изјаве те жене. Али када је правоснажно осуђен... Шок! Знам да није крив, а добио 20 година - каже Бранкица.

На  питање да ли је знала да је Слободан био у вези са Снежаном, рекла нам је да је за то чула тек после хапшења.

- Из новина сам сазнала да је био у вези с њом... Не знам шта да вам кажем, опростила сам му ту превару, али кад Слободан изађе из затвора, расправићемо то... Ту девојку нисам познавала, али касније сам чула да је склона лажима и преварама. Она није нормална. Свима је јасно да је хтела да се освети мом Слободану јер је раскинуо с њом. Чула сам и да је након њиховог раскида покушавала мене да позове и каже ми за њихову везу, само да бих ја оставила Слободана - прича Бранкица, једва задржавајући сузе.

Последња нада им је, каже, жалба на повреду законитости Врховном касационом суду, који би евентуално могао да наложи ново суђење. У међувремену, Слободан ће ни крив, ни дужан робијати у затвору Нова скела. Ако Снежана и даље не буде хтела да открије ко је заиста убио Младена, можда ће на то једног дана указати ДНК траг још непознатог мушкарца, који је нађен на канапу којим је старац био везан.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)