КРИМИНАЛ КАО ПОРОДИЧНИ ПОСАО: Отац нападача из Новог Сада хапшен у акцији "Сабља", син има дебео досије, "оперисао" по Европи

Novosti online

25. 10. 2020. у 00:27

КРИМИНАЛ КАО ПОРОДИЧНИ ПОСАО: Отац нападача из Новог Сада хапшен у акцији Сабља, син има дебео досије, оперисао по Европи

Фото: МУП РС

ДИМИТРИЈЕ С. (43), звани Пипика, осумњичен за покушај убиства инспектора У. Н. прекјуче по подне у Новом Саду, робијао је у Чешкој због серије провала, између осталог, и у вилу Вацлава Клауса, бившег председника те државе, а његов отац је својевремено био члан криминалне групе "Фирма"!

Шта је Станковића, иза кога стоји интернационалан каријера, додуше у криминалу, натерало да пређе на за њега ситнија дела - крађу возила, биће утврђено у истрази. Он се засад сумњичи да је оперативца новосадске полиције, 33-годишњег У. Н., који је покушао да га легитимише, избо шрафцигером.

Побегао је, али је после два и по сата ухапшен и одређено му је задржавање. У међувремену нападнути полицајац се опоравља.

О С.је "Блиц" писао давне 2006. године, када је са другом Драганом Радивојевићем, иначе глумцем, и Македонцима Александром Спировским и Сретеном Спасовским, ухапшен јер су провалили у чак 65 вила на територији Чешке, из које су однели плен вредан милион евра. Ова група провалника била је прва са ових простора која је радила организовано и пала у Чешкој. Тиме је на известан начин начинила пробој криминалцима са ових простора у Чешку, што је касније резултирало скривањем у Прагу много опаснијих људи од ових лопова.

Оно по чему је група провалника, у којој је био и С., била препознатљива је и то што су приступ вилама политичара и естрадних звезда имали захваљујући Радивојевићу и његовој интимној вези са Даром Ролинцом, певачицом која је у то време важила за секс-бомбу. Како је група похарала и вилу Карела Гота, деценијама најпопуларнијег певача у Чешкој, који је снимио и дует са Ролинцовом, спекулисало се да је Радивојевић управо преко ње дошао до информација неопходних за успешну провалу. Приликом хапшења код осумњичених је нађено оружје, крадене ствари. Станковић је годину дана био у притвору, а због серије провала претила му је казна затвора од пет до 12 година.

С. је иначе одрастао у окружењу људи са оне стране закона јер је и његов отац Димитрије, звани Станкела, својевремено био оптужен да је члан криминалне групе "Фирма", која је, према наводима Специјалног тужилаштва, продавала дрогу на територији Новог Сада.

Димитрије С. старији ухапшен је у акцији "Сабља". Када је оптужен, медији су писали да он одскаче од остали притворених не само по изгледу, јер је имао дугу седу косу везану у реп, већ и по томе што је отац деветоро деце. А сам С., иначе угоститељ, на суђењу је негодовао због сведочења Миладина Сувајџића, званог Ђура Мутави, сведока сарадника.

Старији С. је иначе у то време поднео кривичне пријаве против тужиоца, истражног судије и председника Окружног суда у Новом Саду. На крају, старији С.је осуђен на осам година затвора.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)