ИАКО РАЊЕН, ПОКУШАО ДА САВЛАДА ЛОПОВА: Крадљивац није престајао да га убада док је лежао крвав-познато стање новосадског инспектора

Љ. П.

23. 10. 2020. у 09:55

ИАКО РАЊЕН, ПОКУШАО  ДА САВЛАДА ЛОПОВА: Крадљивац није престајао да га убада док је лежао крвав-познато стање новосадског инспектора

Фото В. Н.

ИНСПЕКТОР новосадске полиције У. Н. (33), који је тешко повређен у среду када је, иако ван дужности, покушао да спречи крађу аутомобила у насељу Салајка, опоравља се у болници од вишеструких повреда нанетих ножем.

Он је, како сазнајемо, одмах оперисан и његово здравствено стање је стабилно. Полицијски оперативац је задобио десетак рана по нози и руци, а приликом пада на земљу, ишчашио је и десни лакат.

И РОЂЕНИ БРАТ РАДИ У ПОЛИЦИЈИ

ТЕШКО повређени У. Н. је у Полицијској управи Нови Сад од 2006. године. Завршио је средњу полицијску школу у Сремској Каменици, а затим и Полицијску академију.

И његов млађи рођени брат је такође припадник новосадске полиције, где је ангажован као в. д. руководиоца групе за сузбијање крвних, сексуалних и саобраћајних деликата.

Осумњичени за покушај његовог убиства, Димитрије С. (43), како сазнајемо, није престао да напада инспектора ни када је овај тешко повређен пао на асфалт у Улици Саве Ђисалова. Према ономе што су нам испричали неки од очевидаца, нападач је замахивао сечивом, вероватно намеравајући да инспектора убоде и у пределу врата, док је окрвављен лежао на тротоару.

УХВАЋЕН Украдени "пунто" слупао је на углу Сентандрејског пута и Партизанске улице, Фото В. Н.

- И поред свега, инспектор се неповређеном руком борио, покушавајући истовремено да се одбрани од напада, али и да савлада нападача - испричао нам је један од очевидаца. - Нападач је затим побегао одатле "пунтом" који је украо од полицајца. Брзо су стигле екипе полиција и Хитне помоћи, а призор је био узнемирујући.

ХТЕО ДА ПОБЕГНЕ

ДИМИТРИЈЕ С. (на слици) после бекства полицајчевим аутомобилом, који је слупао на углу улица Сентандрејски пут и Партизанска, пешке је  отишао до Улице Ђорђа Зличића и ту се сакрио у кући са бројем 33 у којој живи његова мајка.

Када је полиција кренула да га хапси, он је спремио мердевине, вероватно намеравајући да се попне на кров и да тако побегне, али му то није успело, па је брзо ухапшен.

Димитрије С. је, како се претпоставља, намеравао да провали у неколико аутомобила, што му не би било први пут. Овај Новосађанин, са дебљим досијеом, иза себе већ има 35 кривичних пријава, и то углавном за тешке крађе. Чак седам пута је осуђиван за то кривично дело, а 2008. је био осуђен и због силовања.

Крађама се, како сазнајемо, бавио и ван граница наше земље, где је упадао у виле имућнијих људи, па је тако пре 18 година, у Чешкој био осуђен на три године затвора, такође због крађе. Из те земље је протеран на 10 година.

Отац осумњиченог, који носи исто име и презиме, такође је "познат" по кривичним делима, посебно у вези са дрогом, због којих је осуђиван, али је по изласку из затвора настављао по "старом". Хапшен је и за време "Сабље" и налази се на издржавању вишегодишње затворске казне, а наводно је почетком века сарађивао са "земунским кланом" и од њих набављао дрогу, која се продавала по Новом Саду и околини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)