МЕТАК У ЦЕВИ СПРЕМИО ЗА ВУКОТИЋА? Шта је од оружја пронађено код Петра Мујовића и ко га разоружао

С. Ђ. - З. У.

23. 10. 2020. у 11:23

МЕТАК У ЦЕВИ СПРЕМИО ЗА ВУКОТИЋА? Шта је од оружја пронађено код Петра Мујовића и ко га разоружао

Фото Boka News

ПОЛА милиона евра је, наводно, требало да буде плаћена глава Јовице Вукотића, наводно једног од вођа "шкаљарског клана".

Иако је полиција привела Петра Мујовића из Никшића, због нелегалног држања оружја, према незваничним сазнањима он се доводи у везу и са планирањем ликвидације овог Которанина. Наводно, Мујовић је полицајцима признао да је планирао да убије Вукотића, али се код тужиоца бранио ћутањем.

Према незваничним сазнањима, овај је Никшићанин, коме су лисице стављене испред зграде которске полиције, опет наводно, полицијским службеницима појаснио како је десетак дана пратио Вукотића и чекао погодан тренутак да га убије. Све време је користио мобилни телефон са заштитом, односно крипту. Имена, која су у апарату забележена са надимцима, није хтео да разоткрије, тако да се не зна ни ко му је обећао новац у замену за Вукотићево смакнуће.

Засад, међутим, нема доказа да је Мујовић планирао злочин, па га терете само за недозвољено држање оружја.

НАПАДАЧА РАЗОРУЖАО ТЕЛОХРАНИТЕЉ

ЉУДИ блиски Јовану Вукотићу тврде да је Петра Мујовића, испред которског центра безбедности, разоружао његов телохранитељ Драгољуб Ћетковић, а не полиција. Наводно, Никшићанин је возилом пратио Которанина чак и у тренутку када је он кренуо на саслушање.

Вукотић је медијима изјавио да свој живот више неће препуштати никоме у руке.

- Два пута сам изашао из куће од када сам на слободи и оба пута полиција хоће да ме приведе, претресају ми аутомобиле, држе ме на улици као глиненог голиба. Од сада, ако ми се било што деси, моја породица и пријатељи, полицију ће сматрати директно одговорном - рекао је тај Которанин.

Иначе, Петар Мујовић је рођени брат Радована Мујовића, наводно висококотираног члана "кавачког клана", који је летос приведен због сумње да је са Василијем Рафаиловићем организовао криминалну групу. Они су, наводно, планирали више убиства, међу којима и Марка Љубише и Горана Словинића из Будве. И сам Радован Мујовић, био је на списку за одстрел и то, према тврдњама тужилаштва, криминалне групе Никшићанина Ранка Радуловића, уско повезане са "шкаљарцима".

Фото Boka News

Код Петра Мујовића је пронађен пиштољ чешка збројовка "ЦЗП - 07" у илегалном поседу са ударачем у задњем положају, спреман за употребу. Пиштољ је, како су појаснили у полицији, избрушеног фабричког броја са оквиром и 14 метака, од којих је један био у цеви. Пронађен је и мобилни телефон са крипто заштитом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)