ОБОГАТИЛА СЕ НА ТУЂИМ МУКАМА: Врачара из Србије ојадила наивне људе за десетине хиљада евра, живела у вили и возила Порше

Novosti online

21. 10. 2020. у 22:29

ОБОГАТИЛА СЕ НА ТУЂИМ МУКАМА: Врачара из Србије ојадила наивне људе за десетине хиљада евра, живела у вили и возила Порше

Фото: Државна управа криминалстичке полиције доње Аустрије

АУСТРИЈСКА полиција открила је на који начин је ухапшена Слађана Ј. (50), врачара из Србије, месецима варала наивне људе и ојадила их за десетине хиљада евра.

Слађана је, како преносе аустријски медији, била активна као "видовита" широм ове земље, а својим жртвама је обаћавала исцељење и ослобађање од псовки, пише сајт "Космо". Она је оваквом приликом украла велике количине новца, као и злато и накит у вредности од неколико десетина хиљада евра!

Полиција је истрагу против "видовите Српкиње", започела у мају ове године. Према сазнањима, она је своје "жртве" бирала на јавним местима, а углавном се обраћала женама, наводи Блиц.

- Осећам да имате озбиљних проблема. Жао ми те је - била је њена стандардна реченица којом је вешто прилазила женама, преносе аустријски медији.

Како наводе, она им је обећавала "ослобађање од проблема" и многи су пали на овај трик.

Током истраге она је осумњичена за најмање два случаја обмане. Наводно је од једне жртве узела неколико стотина евра, а другој жртви чак неколико хиљада евра, као и златнике у вредности од око 30.000 евра.

Након објављивала вести о њеном хапшењу, полицији су се јавиле и друге жртве.

Тамошње државно тужилаштво наредило је да се претресе њена кућа где је живела. Тамо је нађен велики број драгоцености попут накита, злата, сребра и других кованица, као и велика сума швајцарских франака.

Без обзира на то да ли су били у питању здравствени или партнерски проблеми, врачара је уверавала своје жртве да ће сви проблеми нестати уз њену помоћ. Користила је рижино уље да се ослободи проклетства.

Појединачне "сеансе", како пишу аустријски медији, наплаћивала је по неколико стотина евра.

Једна од њених жртава била је и позната бивша скијашица, која је вишеструко осуђиваној варалици дала скупоцену колекцију златника у замену за њену помоћ.

Иако се својим жртвама представљала као скромна жена која само жели да им помогне, истина је била сасвим другачија. Док је Слађана причала да она са осам чланова породице заправо живи од социјалне помоћи, она је спавала у вили у Герасдорфу, пишу аустријски медији.

Како наводе, њеном бахаћењу ту није био крај. У гаражи је имала паркирана скупа кола попут "поршеа", "мерцедеса" и два "аудија".

Полиција сумња да је ова врачара из Србије исти "посао" радила и у Швајцарској и Јужној Немачкој.

Слађана се налази у притвору и на суду ће одговарати због превара које је извела.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)