ЗАУСТАВИЛИ ЦРНИ МЕРЦЕДЕС И ОТКРИЛИ БЛАГО У ЊЕМУ: Сјајан улов српских цариника, ево шта су пронашли у колима (ФОТО)

Новости онлине

21. 10. 2020. у 11:00

ЗАУСТАВИЛИ ЦРНИ МЕРЦЕДЕС И ОТКРИЛИ БЛАГО У ЊЕМУ: Сјајан улов српских цариника, ево шта су пронашли у колима (ФОТО)

Фото: Управа царина

ЦАРИНИЦИ су у уторак на прелазу Градина у сарадњи са полицијом спречили покушај кријумчарења 107 сребрњака и две златне плочице, чија је вредност процењена на око 6.000 евра.

Прекршај је откривен када је за детаљну контролу на излазу из земље издвојен аутомобил мерцедес немачких регистарских ознака, којим је путовало троје немачких држављана турског порекла.

Приликом сусрета са цариницима, један од путника је изашао из аута, врло сугестивно убеђујући царинике да немају апсолутно ништа за пријављивање и да могу слободно да прегледају сваки део аутомобила, због чега ће само потрошити време, а неће пронаћи ништа.

Убрзо се показало да је такав наступ путника смишљен да би навео царинике да одустану, што се наравно није догодило.

Током детаљног прегледа цариник је на дну ранца 59-годишњег возача, испод гардеробе, пронашао платнену врећицу са 107 аустријских сребрних новчића „Винер Филхармоникер“, као и две златне плочице изузетне чистоће.

Већи део сребрњака, тешких готово три и по килограма, био је упакован у пет пластичних кутијица, док је седам новчића било у засебном паковању.

Засебно су биле упаковане и две златне плочице тешке преко 60 грама. Како вредност непријављеног сребра и злата прелази једну трећину вредности возила, до окончања покренутог прекршајног поступка задржан је и аутомобил.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)