ШАРЦУ ПРЕТИЛИ ПРЕКО ПЛАКАТА НА БАНДЕРАМА: Језиве поруке у београдском насељу пре сачекуше у тржном центру

Novosti online

19. 10. 2020. у 22:46

ШАРЦУ ПРЕТИЛИ ПРЕКО ПЛАКАТА НА БАНДЕРАМА: Језиве поруке у београдском насељу пре сачекуше у тржном центру

Фото: Новости

АЛЕКСАНДРУ Шарцу (35), који је у суботу рањен у ТЦ "Ушће" на Новом Београду, прећено је претходних месец дана, и то не само преко Инстаграма, већ и преко плаката на бандерама!

Како каже извор, две недеље пре неуспелог атентатана више места у Београду били су залепљени плакати са Шарчевом сликом и текстом:

"Тражи се! Моле се суграђани ако су га видели да нам јаве. Последњи пут је виђен како пу*и ку**ц".

Он је певач

Пре тога на Инстаграму је отворен и профил "Шарац цинкарош", који је закључан и има 37 постова.

- Они који су видели профил кажу да су ту качене слике Шарца уз претеће поруке. Називан је цинкарошем, несрећником, певачем. Наводно, многи су те постове тумачили као отворену претњу - каже извор. 

Он додаје да је Инстаграм страница једне навијачке групе на којој су дељени постови о Шарцу у недељу обрисана.

Тужан је цинкарошки живот овог несрећника, као и његових сарадника, нпр. Луке Радуловића, Милоша Красића, Милоша Кнежевића. Позабавићемо се више овим певачем у наредном периоду", пише испод фотографије Шарца са супругом.

Особе које су у објави означене као сарадници Шарца довођене су у везу с наркотицима и навијачким групама, наводи извор.

- Лука Радуловић је убијен 2018. у кафани у Београду, а годину дана раније склопио је споразум о признању кривице с тужилаштвом и осуђен је на три године затвора због трговине дрогом. Други "сарадник" Милош Кнежевић тешко је рањен на Петловом брду 2018, а тада су га извори из истраге повезивали с трговином дрогом и навијачким обрачунима", објашњава извор и додаје: 

- Трећи 'сарадник' наводно је навијач, а у жижу је доспео 2011, после убиства Ивана Перовића, навијача Забрањених. На суђењу је ослобођен оптужби да је учествовао у том убиству.

Тешко стање

Шарац, који има досије и доводи се у везу с бандом "Пинк Пантер", упуцан је са два хица у потиљак док је прилазио свом "мерцедесу", паркираном у гаражи тржног центра. Оба метка су му се заглавила у глави и у тешком је стању на интензивној нези.

- Он је и раније био на нишану. Прича се да је заратио с криминалном групом с којом је сарађивао. Наводно, чланови те групе верују да им је он наместио хапшење и 'одрукао' их полицији - каже извор.

Грозе се цинкароша

Криминолог Добривоје Радовановић каже да људи који у свету криминала добију титулу цинкароша морају да очекују одмазду.

Ако га други криминалци назову цинкарошем, то је нешто најгоре што може да се деси, јер они такве сматрају најнижом категоријом људи, којој ће се осветити кад-тад. То је стара прича с криминалом у затвору и ван њега, а правило је једно - најгора врста људи су цинкароши", објаснио је Радовановић и додао:

"Истраживање које смо радили у затворима показало је занимљиву ствар, а то је да криминалци у великом проценту цинкаре, иако се грозе тога". 

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)