КО СТОЈИ ИЗА ПУЦЊАВЕ НА ШАРЦА: Сумња се на њих - учествовали у ликвидацији Љубомира Марковића Киће?!

З. У. - С. Ј. М.

19. 10. 2020. у 21:00

КО СТОЈИ ИЗА ПУЦЊАВЕ НА ШАРЦА: Сумња се на њих - учествовали у ликвидацији Љубомира Марковића Киће?!

Фото приватна архива

ОПЕРАТИВЦИ београдске полиције на трагу су да расветле брутално рањавање Александра Шарца (36), у суботу у Тржном центру "Ушће", нестанак Лазара Вукићевића (30) и његова два друга, као и судбину Горана Величковића Гоксија (33), коме се траг губи 3. августа ове године.

Постоје оперативне сумње да се иза свих ових догађаја крије иста криминална група, која је знатно ојачала у последњих неколико година.

- У овом тренутку највише пажње јавности изазива нестанак младог Вукићевића, који је последњи пут виђен на Бановом брду, 14. августа увече - наводи наш извор из истраге. - Он је био добар са Шарцем, коме је непознати нападач два пута пуцао у главу три дана касније. Он је и даље у коми, а у животу га одржавају апарати.

Шарац, који иначе живи на Бановом брду, према неким информацијама, био је понудио помоћ породици Вукићевић у проналажењу несталог Лазара, за кога се сумња да је отет, као и његови пријатељи. Нестао је и аутомобил, који су користили.

- Осим познанства, Вукићевића и Шарца повезује и то што им је о глави највероватније радила иста криминална група - наводи наш саговорник. - Сумњамо да је иста екипа отела и једног од вођа навијача Партизана, Горана Величковића Гоксија. Не знамо шта се са њим догодило. Он је нестао у центру Београда, у Вишеградској улици.

ДОБИЈАО ПРЕТЊЕ

ПОЧЕТКОМ септембра ове године на инстаграм-страници једне од навијачких група црно-белих, осванула је претња Александру Шарцу (на слици), где га називају "цинкаром и да ће завршити као други цинкароши" набрајајући још неколико имена од којих су неки убијени, а други тешко рањавани. Објављене су фотографије њега и супруге. Чим је јавност чула за ту страницу, она је прекјуче напрасно угашена.

Припадници београдске полиције полако склапају коцкице свих ових догађаја, посебно око нестанка Вукићевића. Он је "за длаку" избегао смрт октобра прошле године, када је испод "поршеа" његовог оца, који је он возио, постављена експлозивна направа на Врачару. Само пуком срећом остао је готово неповређен у страховитој детонацији.

- Овом клану, који је по моћи и бахатости нешто најсличније "земунцима", приписују се још неке ликвидације - истиче наш саговорник. - Истрага против њих траје већ неколико месеци.

Према неким индицијама, ова група стоји и иза ливкидације Љубомира Марковића Киће, новембра прошле године у Београду. Убиство овог вође једне од Партизанових навијачких група у многоме подсећа на оружани напад на Шарца. Оба догађаја забележиле су камере, пуцач је био сам, није се бринуо због бројних сведока, а обојица нападача имају карактеристичан ход.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)