УБИЦЕ КОРИСТИЛЕ АУТОМАТСКО ОРУЖЈЕ: Истрага убиства Прелевића и Пековића у току - комшије сведоче о немилом догађају

Е. В. Н.

19. 10. 2020. у 20:30

УБИЦЕ КОРИСТИЛЕ АУТОМАТСКО ОРУЖЈЕ: Истрага убиства Прелевића и Пековића у току - комшије сведоче о немилом догађају

Фото: В.Н.

НАЈМАЊЕ две особе аутоматским оружјем починиле су двоструко убиство у викенд-насељу Љеворечке Тузи, код Веруше, између Подгорице и Колашина.

Злочин се највероватније догодио у суботу увече, а у недељу су пронађена тела убијених Подгоричана Немање Прелевића (29) и Данила Пековића (20). Полиција је пронашла више од тридесет чаура, а жртве су погођене у главе и груди. Према непотврђеним информацијама, неколико особа је приведено на саслушање.

Мештани овог насеља, са којима је разговарао наш репортер, кажу да ништа сумњиво нису видели ни чули. Јучерашњем увиђају присуствовали су и чланови породице Прелевић, који су кратко рекли да је Немања стигао у викендицу у четвртак увече и да је са њим у друштву био и млађани Пековић.

- Немања није био члан ниједне криминалне групе, а са Данилом је дошао како би се одморили - испричали су рођаци. - Чули смо се са Немањом у суботу током дана, али негде од 20.45 више није био на мрежи.

Како се Прелевић ни у недељу није јављао супрузи Александри на телефон, она је позвала једног од комшија и замолила га да оде до викендице да види да ли је са њим све у реду и да ли је његов ауто испред куће.

- Неколико минута касније комшија је позвао Александру и рекао јој да јој је Немања убијен и да позове полицију - чуло се јуче у овом селу.

ОТВОРИО ВРАТА НАПАДАЧИМА

ПРЕМА реконструкцији догађаја, Прелевић и Пековић су били у викедници када су се појавиле убице. Немања је устао и отворио врата и њега је рафал одмах сасекао. Нападачи су наставили да пуцају и убили и Данила. Полиција је пронашла више од тридесет чаура, а жртве су погођене у главу и груди.

Истражитељи су врло брзо изашли на место убиства и у викендици затекли два тела.

- Ништа нисам знала док није дошла полиција - испричала нам је јуче комшиница Љубица Шабан. - Рекли су да су видели једног човека да лежи на прагу куће, а други је био унутра. Виђала сам их протеклих дана, шетали су се овуда. Последњи пут сам их видела у петак, када су кренули путем који води ка Тари.

Према незваничним информацијама из црногорске полиције, Прелевић и Пековић су, наводно, били блиски са неким људима који припадају "кавачком клану". Сада се истражује да ли ова двострука ликвидација има везе са наставком крвавих сукоба двеју которских екипа.

На лицу места јуче је био и виши државни тужилац Зоран Вучинић, који је само кратко рекао да су, према подацима из полиције, жртве "безбедносно интересантна лица". Увиђај је трајао докасно, а засад није познато да ли су пронађени неки трагови који би указали на починиоце.

Иначе, Прелевић и Пековић су хапшени неколико пута и то махом због нелегалног држања оружја. Прелевић је често одлазио на Верушу, јер је волео да се одмара у викендици. У последње време друштво му је правио Пековић. Њихове навике, по свему судећи, познавале су и убице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)