ДЕТЕ ЈЕ ВРИШТАЛО И МОЛИЛО ДА ГА НЕ ТУЧЕ: Огласило се Министарство просвете поводом инцидента када је муж учитељице претукао ђака

Novosti online

15. 10. 2020. у 17:40

ДЕТЕ ЈЕ ВРИШТАЛО И МОЛИЛО ДА ГА НЕ ТУЧЕ: Огласило се Министарство просвете поводом инцидента када је муж учитељице претукао ђака

Фото: П. Милошевић

ПОВОДОМ насиља у издвојеном одељењу ОШ "Јован Јовановић Змај" у Масурици, код Сурдулице, када је супруг учитељице напао ученика на часу огласило, се и Министарство просвете које је овај случај окарактерисало као "тежак инцидент", а против одговорних покренуло поступак.

Из Министарства су у одговору за "Блиц" истакли да су по пријави прикупљени сви неопходни подаци, те да су и предузете мере у складу са законским прописима.

- Након прикупљених информација, насиље је пријављено полицији и надлежном Центру за социјални рад. Запосленом који је прекршио мере безбедности и дозволио улазак трећег лица на час, које је потом извршило насиље, изречене су законске мере и у току је дисциплински поступак - навели су за "Блиц" из Министарства.

Међутим, није познато ко је запослени који је прекршио мере безбедности, да ли је реч о домару, школском полицајцу, директору или учитељици чији је супруг уствари нападач.

Ништа од овога, као ни о детаљима инцидетна, нисмо могли да сазнамо у самој школи, с обзиром на то да нисмо успели да дођемо до директорке те школе.

Како саопштава Министрство - с обзиром на то да је нападнуто дете ометено у развоју и припадник ромске националности, тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања је у складу са процедуром утврдио чињенично стање и предузео потребне мере заштите детета.

У наредном периоду, Министарство ће, додају, пратити примену свих изречених мера заштите у школи.

Министарство, у складу са Законом о заштити података о личности, упутило је молбу и свима да одговорно приступе случају јер је насиље извршено над малолетним лицем.

Шта се догодило

Инцидент се 8. октобра догодио у издвојеном одељењу ОШ "Јован Јовановић Змај" у Масурици, код Сурдулице, када је супруг једне учитељице напао ученика и то на часу.Како су пренеле "Инфо врањске", према првим информацијама супруг учитељице М. С. улетео је у учионицу и истукао дете ромске националности ометено у развоју, док је оно вриштало и молило да га не туку.

Учитељица је, како се наводи, све време била по страни и ни на који начин није реаговала, већ је, како кажу, тек "после часова почела да плаче".

Због поменутог инцидента, из Сурдулице за Масурицу је дошла директорка школе Јасмина Благојевић, а на лице места је изашла и полиција, пишу "Инфо врањске".

Са директорком Благојевић стигао је педагошки асистент који је разговарао са родитељима који су били видно узнемирени.

Сама директорка Благојевић није желела да коментарише целу ситуацију, наводи овај портал.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)