КОНТИЋ ХТЕО ПЕШКЕ ДА ИДЕ У СРБИЈУ: Шокирао све бизарном одбраном, осумњичени за брутално пребијање чека изручење

Новости онлине

14. 10. 2020. у 23:27

КОНТИЋ ХТЕО ПЕШКЕ ДА ИДЕ У СРБИЈУ: Шокирао све бизарном одбраном, осумњичени за брутално пребијање чека изручење

Фото: МУП Црне Горе

УХАПШЕНИ Иван Контић осумњичен да је 24. августа у Новом Саду брутално тукао Миљана М., могао би се наћи пред тужилаштвом у Србији до краја новембра уколико правосуђе Црне Горе усвоји његов захтев да по скраћеној процедури буде изручен.

Након хапшења Контића које је уследило после месец дана потраге за њим, овај осумњичени насилник нашао се пред судијом за претходни поступак у Подгорици где је навео да жели да се у скраћеном року одлучи о његовој екстрадицији.

- Судија који га је испитивао има рок од 10 дана да судском већу које се бави разматрањем захтева за екстрадицију достави предмет на одлучивање. Након тога, с обзиром на то да је хитна процедура у питању, они имају рок од 30 дана да донесу одлуку о његовом изручењу. То значи да ће се Контић у Србији наћи већ крајем новембра уколико се овај захтев усвоји - наводи извор упознат са случајем.

Да је Контић тражио са буде изручен Србији потврдио је и његов бранилац у Црној Гори, Дамир Лекић.

- Намера му је да у Србији изнесе све чињенице и докаже да квалификација кривичног дела ни у ком случају не може бити покушај убиства, како тврди Више тужилаштво у Новом Саду, већ много блаже. Рекао је и да је спреман да пешке крене у Србију, на шта му је судија одговорио да не може - рекао је подгорички адвокат Дамир Лекић, Контићев бранилац, и додао да је одбрана била другачијег става, на којем је инстистирао Контић.

Четири недеље од момента када је за њим расписана међународна потерница, Контић је ухапшен у недељу увече, у 17.50 сати у изнајмљеном стану у подгоричком насељу Забјело. 

У главном граду Црне Горе неколико пута је мењао станове, што је полицији представљало потешкоће у његовом лоцирању и привођењу. Поред тога што је мењао штекове, проблем је представљало и то што је пустио браду и делимично изменио лични опис. Упркос свему томе, полиција га је у недељу нашла и ухапсила.

Контић, који има и црногорско и српско држављанство, терети се да је покушао да убије Миљана М., и у тучи му је нанео тешку телесну повреду - прелом главице жбичне кости, вишеструке огуљотине и подеротине по глави. Неколико сати после пребијања у Јеврејској улици 24. августа, Миљан М. је отишао у КЦВ где му је указана лекарска помоћ и пуштен је на кућно лечење. Како у то време није била расписана никаква потрага за Контићем, он је без икаквих проблема напустио Србију, а после неколико дана, такође без икаквих проблема на граници - задржавања, вратио се у другу домовину. Неколико дана по доласку у Србију, 8. септембра је био у Основном јавном тужилаштву у Новом Саду, потписао је опортунитет у другом поступку, што је потврђено из овог тужилаштва, уз напомену да у то време за њим није била расписана потрага. Иначе, мушкарци који су осумњичени да су му помагали након туче, О. Л. и Л. В. јуче су пуштени из притвора.

Снимак бруталног пребијања Миљана М. освануо је у јавности 11. септембра увече. Јавност је била згрожена снимцима бруталног насиља када је тада још неидентификовани починилац тукао онесвешћеног момка. Како се на снимку види, пролазници и обезбеђење су покушали да га одвоје од жртве, али безуспешно. Хаос је настао касније, када је нападач окренуо испребијаног мушкарца на стомак и ломио му руке. Узрок бруталног премлаћивања до данас није откривен јавности. Дан после објављивања снимка обелодањен је идентитет батинаша - Иван Контић, да није у Србији и да је вероватно у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)