"САМО САМ ГА МАЛО ТУКАО" Шокантна одбрана Ивана Контића, осумњиченог за брутално пребијање у Новом Саду

Новости онлине

12. 10. 2020. у 23:03

САМО САМ ГА МАЛО ТУКАО Шокантна одбрана Ивана Контића, осумњиченог за брутално пребијање у Новом Саду

Фото: МУП Црне Горе/Принтсцреен

- НЕ ЗНАМ зашто ми се на терет ставља покушај убиства Миљана Мандића. Потукли смо се и он након тог сукоба није имао повреде опасне по живот. Задобио је само једну опасну повреду и ништа више - рекао је Контић.

Ово је пред Вишим судом у Подгорици изјавио Иван Контић (30) који је у недељу ухапшен у Црној Гори. За њим је Србија расписала потерницу због сумње да је 24. августа у Новом Саду брутално претукао Миљана Мандића (28), а затим му онесвешћеном поломио обе руке.

Након саслушања Контићу је суд одредио екстадициони притвор од два месеца. Терети се за покушај убиства, за шта је запрећена казана од 5 до 15 година затвора. 

Дамир Лекић, адвокат Ивана Контића потврдио је да његовом клијенту није јасно што му се на терет ставља покушај убиства. 

- Рекао ми је да се не слаже са квалификацијом дела јер сматра да то није био покушај убиства. Иван ми је рекао да оштећени није имао повреде опасне по живот, већ само једну тешку озледу - рекао је Лекић.

- Испричао ми је да тог младића није напао из обести, већ зато што му је угрозио породицу. На тај начин, како је рекао, само је бранио своје најмилије. Будите уверени када мој брањеник буде испричао своју верзију догађаја, цео овај случај ће се гладати много другачије - додао је адвокат.

- Иван је чекао да се мало смире страсти, ситуација није била једноставна. Томе у прилог иде и да је сад на саслушању јасно поручио да хоће у Србију и то што пре, јер жели да каже шта се заиста догодило. Иван је напоменуо ако му не буде одређен екстрадициони притвор, истог тренутка ће кренути ка Новом Саду. Иначе, није му било пријатно када је читао оне претње и увреде на друштвеним мрежама - рекао је Лекић.

Подсетимо се, црногорска полиција је ухапсила Контића који се крио у изнајмљеном стану, у подгоричком насељу Забјело. Он је јавности постао познат када је изашао стравичан снимак пребијања. Такође, он је дипломирани правник, а радио је као шеф обезбеђења у коцкарници. У млађим данима је био у селекцији џудо репрезентације Црне Горе.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)