ОБРТ У ПОСТУПКУ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Које доказе је суд оценио контрадикторним

С. М. Ј. - В. Ђ.

12. 10. 2020. у 22:00

ОБРТ У ПОСТУПКУ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Које доказе је суд оценио контрадикторним

Кућа Казимировића у Јабуковцу и Маја Бађикић

ВИШИ суд у Неготину одбацио је оптужницу против Маје Бађикић (26), из неготинског села Дупљане, која се теретила да је заједно са Давором Пернићем (35), из Јабуковца, на салашу у засеоку Веља Вратне између 7. и 9. августа прошле године хицима из ватреног оружја убила Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53).

- По образложењу Вишег суда, наши докази су контрадикторни, иако је недвосмислено установљено да је четворо људи убијено хицима из два оружја, као и да су недалеко од места злочина пронађени опушци од цигарета, на којима је пронађен ДНК Маје Бађикић - кажу у неготинском Вишем јавном тужилаштву. - На ову одлуку жалили смо се Апелационом суду у Нишу. Очекујемо да ће оптужница бити прихваћена, баш као и да ће Бађикићева поново бити ухапшена.

У ВЈТ кажу да, након што је Виши суд већ једном вратио оптужницу, а потом и укинуо део којим се терети Маја Бађикић, уколико Апелациони суд уважи њихове аргументе, суђење за овај масакр највероватније неће бити одржано у Неготину, већ у Вишем суду у Зајечару.

Тужилаштво је теретило Бађикићеву да је убила Драгану Јозељић, а заједно са Пернићем и Рају Казимировића. Давору се на терет стављају и убиства Драгице Казимировић и Љубинке Оприкић.

Виши суд у Неготину је, после подизања прве оптужнице против Пернића и Бађикићеве за тешко убиство, од Вишег јавног тужилаштва у том граду затражио допуну истраге да би се установио тачан датум када је масакр почињен.

- По допунском вештачењу, установљено је да се злочин могао догодити између 7. и 9. августа прошле године. У почетку се помињао само 7. август, али су вештачења бацила потпуно нову слику на масакр - наводе наши саговорници из истраге.

МАЈА: НИСАМ БИЛА НА ИМАЊУ

МАЈА Бађикић је, за "Новости", казала да на имању Казимировића никада није била:

- Имам алиби да нисам била на том месту, због чега је мој бранилац и тражио да се против мене поступак обустави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)