ДОМАР НЕДОСТУПАН ИСТРАЖНИМ ОРГАНИМА: Службеник који је из полицијског сефа у Бору украо два килограма хероина побегао из земље!

В. Ђ.

11. 10. 2020. у 13:31

ДОМАР НЕДОСТУПАН ИСТРАЖНИМ ОРГАНИМА: Службеник који је из полицијског сефа у Бору украо два килограма хероина побегао из земље!

Полицијска станица у Бору

И. М. (36), запослен у Полицијској управи Бор, који је крајем марта 2018. године откривен и осумњичен да је из сефа ПУ Бор украо два килограма заплењеног хероина, уместо на оптуженичкој клупи – побегао је у – иностранство – сазнају ‘’Новости’’.

По доступним информацијама, И. М. је хероин, заплењен у више акција, вредан око 40 хиљада евра, продао за вишеструко мању суму свом суграђанину С.Д. (27).

Међутим, док је истражни поступак трајао, И. М. коме из непознатих разлога није одузет пасош, пребегао је у једну земљу преко Атлантског океана и недоступан је нашим органима гоњена. Према незваничним информацијама, И. М. је наркотике украо пре три године, али је тек 2017. урађен попис заплењених опијата.

- Тада је уочено да фали око два килограма наркотика и започета је истрага. Све време се трагало за крадљивцем - рекао нам је извор близак истрази. - Домар је имао кључеве свих врата и сефова у станици и тако је успео да дође до хероина. На крају је признао шта је урадио, а део продате дроге је заплењен у Новом Саду.

Оперативним радом установљено је да је С. Д. касније препродао килограм хероина за суму од 4.000 евра, и то посредством С. С. (32) из Новог Сада. Наркотике је купио мушкарац од 27 година, чије име полиција није саопштила.

- Сеф у ком се чувају заплењени наркотици налази се у подрумским просторијама ПУ у Бору - каже нам извор из истраге. - Кључ од сефа поседује неколико људи, а даља истрага ће показати да ли има још умешаних у ову несвакидашњу крађу хероина из зграде полиције.

Незванично, И. М. коме је поднета пријава због тешке крађе, као и због неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога је праћен више месеци. Међутим, у циљу истраге полиција тада није саопштила како је он успео да изнесе два килограма опијата из зграде ПУ у Бору, која је обезбеђена наоружаним полицајцима и сигурносним камерама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Pitam Se

16.10.2020. 09:02

Ко је уопште дао и због чега,, домару" кључ од сефа са дрогом?? И тај треба да одговара!! Могли су га онда и откључаног оставити!!