МАЈЦИ И ЋЕРЦИ ОСАМ ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА ПРОДАЈУ СКАНКА: Поновљена пресуда у Чачку

В. Илић

07. 10. 2020. у 13:18

МАЈЦИ И ЋЕРЦИ ОСАМ ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА ПРОДАЈУ СКАНКА: Поновљена пресуда у Чачку

Фото: Фејсбук

ВЕЋЕ судија Вишег суда у Чачку, којим је председавао судија Бранко Миловановић, у поновљеном поступку донело је првостепену пресуду којом су мајка и ћерка - Светлана (48) и Ана (26) Попадић из села Лопаши код Пожеге, осуђене на пет, односно три године затвора, и то за кривично дело продаја наркотика.

Оне су, да подсетимо, ухапшене у марту пре две године, након што је свештеник Милан Јордовић (43) "пропевао" у полицији и испричао на који начин су он и његов пријатељ, некадашњи вероучитељ Зоран Маринковић (45), превозили 28 килограма "сканка" из Албаније за Попадићке, које су им за ту услугу обећале 5.000 евра. 

У овом поступку осуђен је и Ненад Стојановић из Ваљева, који је био саизвршилац Светлане и Ане, које су овај посао, како незванично сазнајемо, месецима уназад добро разрадиле. Према нашим сазнањима, Светлана је месецима пре хапшења, чак 29 пута одлазила на Косово и тамо организовала куповину и превоз дроге до Србије, а потом је наркотике испоручивала у земље западне Европе, највише у Немачку, Француску, Швајцарску...

Са друге стране, њена ћерка Ана је имала улогу да проналази особе које ће за новац превести сканк у Србију. Тако је врбовала прво вероучитеља Маринковића, а преко њега и попа Јордовића. Опреативним сазнањима полиције овај ланац је прекинут и Маринковић и Јордовић су ухапшени у Мрчајевцима, а након тога су споразумно са тужилаштвом признали кривично дело, и одали Попадићке, а заузврат су добили кућни притвор од годину дана. Улога Ваљевца била је да, када стигну у Косово, пренесе дрогу из једног аута у други, којим ће дрога бити превезена до Попадићки. 

- Ана је преко вероучитеља дошла до попа Јордовића. Понудила му је посао, наводно је прво причала да треба да се превезу лекови са Косова. Касније му је речено шта се стварно превози, и он је, и поред тога, пристао да вози ауто, који је полиција зауставила надомак Чачка. Дрога је била сакривена у 52 пакета у посебним бункерима - сазнали смо од извора блиског истрази. 

Иначе, Светлана је осам месеци пре хапшења, била ухапшена заједно са Д. Б. (38) из Пожеге, пошто је гранична полиција на прелазу Хоргош у њиховом аутомобилу пронашла 30 килограма "сканка". Она је, међутим, убрзо пуштена из притвора, јер је Д. Б. тада сву одговорност преузео на себе.

Након једногодишњег ношења наногвице, како сазнајемо, свештеник Јордовић, је отишао у Француску, где је отворио два сесрвиса за прање веша. Вероучитељ више не обавља тај посао, односно не ради као црквењак. 

Попадићке имају право на жалбу пред Апелационим судом у Крагујевцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)