ОД КОНТИЋА НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: Комисијски надзор утврдио да су тужилаштва све урадила добро

Novosti online

02. 10. 2020. у 00:12

ОД КОНТИЋА НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: Комисијски надзор утврдио да су тужилаштва све урадила добро

Иван Контић/Фото: МУП

ИВАН Контић (30), који је осумњичен за брутално премлаћивање Миљана М. (28), већ месец дана налази се у бекству и од њега нема ни трага, ни гласа.

Контроверзе око овог случаја, који је подигао велику буру у јавности, никако да добију епилог, а комисијски надзор тужилаштава у Новом Саду показао је да ни Више ни Основно јавно тужилаштво није направило никакав пропуст у овом случају, преноси Блиц.

Због чега онда Иван Контић није ухапшен макар 8. септембра, када је због другог случаја дошао у ОЈТ у Новом Саду и слободно ишетао напоље, још није саопштено.

Након низа међусобних оптужби о (не)раду и благовременом (не)деловању од стране Министарства унутрашњих послова и новосадске полиције са једне стране и Основног и Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду са друге стране, Републичко јавно тужилаштво издало је налог Апелационом тужилаштву у Новом Саду да изврши комисијски надзор над радом Вишег и Основног јавног тужилаштва у Новом Саду.

- На основу налога Републичког јавног тужилаштва извршен је комисијски надзор над радом-Вишег и Основног јавног тужилаштва у Новом Саду, дана 18.9.2020. године, а у вези догађаја од 24.8.2020. године, у вези са чим постоје основи сумње да је на штету оштећеног М. М. извршено кривично дело убиство у покушају из чл. 113, у вези чл. 30 Кривичног законика. Приликом вршења истог размотрени су сви списи ових тужилаштава са изјашњењима поступајућих заменика у истим у вези са делом посла који су они обављали у вези овог догађаја. Након исцрпних анализа докумената у списима, трочлана комисија састављена од заменика Апелационог јавног тужиоца у Новом Саду, је донела закључак да је Основно и Више јавно тужилаштво радило законито и благовремено. О извршеном надзору и закључку истог обавештена су надзирана тужилаштва као и Републичко јавно тужилаштво - кажу у новосадском Апелационом тужилаштву.

Подсетимо, пола сата после поноћи 24. августа испред локала у Јеврејској улици у Новом Саду, Контић је насрнуо на Миљана. М. Брутално га је тукао и док је младић без свести лежао на земљи.

У једном тренутку, како се види на снимку са сигурносне камере који је две недеље касније испливао у јавност, Контић је младићу покушао да сломи обе руке.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Zoran

02.10.2020. 07:07

Em dođu, mi ih primimo, plaćaju da završe školu, odmah posao, odmah kriminal, odmah biju... Bolje im je kod nas nego za vreme Titoizma i autonomaša. I gle čuda, nestanu bez traga čim ih policija potraži, i, i nikom ništa. Mi smo taoci njihovi Dokle?

Sima Kosmos iz dalekog svemira

02.10.2020. 08:37

Naravno da je komisija donela takav zaključak. Nismo ni mislili da je mogao drugačiji da bude. To je i posao komisija, da čiste brljotine.. Niko nije kriv, sve je bilo po propisima itd.. Nagledali smo se i naslušali takvih izveštaja komisijskih.