ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊА ЗА УБИСТВО СТЕФАНА: Ове речи судије су уследиле пре изрицања пресуде

Д. АЛИХОЏИЋ

29. 09. 2020. у 20:21

ДЕТАЉИ СА СУЂЕЊА ЗА УБИСТВО СТЕФАНА: Ове речи судије су уследиле пре изрицања пресуде

Фото: Приватна архива

НИШЛИЈА Дејан Митић (28) осуђен је јуче првостепеном пресудом на осам година затвора због тешког дела против безбедности саобраћаја које је за последицу имало смрт Стефана Коцића (20).

Митић је 9. августа прошле године на улазу у Нишку Бању, возећи пијан и дрогиран нерегистровани БМВ, усмртио Коцића који је стајао поред пута да би помогао возачу "заставе 101" Младену Давидовићу да промени гуму. Митић није ни приметио заустављено возило и при бризини од 75 километара на сат ударио је у младића који је клечао поред асфалта.

ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА

Митић је био у класичном притвору од 9. августа 2019, а од 22. априла до сада је у кућном притвору. Јуче није био на изрицању пресуде, али ће му ово време бити урачунато у затворску казну.

Изречена му је и забрана управљања возилом Б категорије у максималном трајању од пет година. Међутим, он уопште нема дозволу, па ће, како је појаснила судија Савић, ова забрана важити пет наредних година по одслужењу казне.

- Осуђени Митић је отац малолетног детета. Током суђења се држао коректно, говорио је истину и показао да се искрено каје. Ипак, у питању је била насилничка вожња под дејством високе количине алкохола и опојне дроге, без дозволе, у нерегистрованом аутомобилу - рекла је, образлажући пресуду, судија Вишег суда у Нишу Тамара Савић.

Тужилаштво је тражило шест година, а породица настрадалог 12 година затвора.

- Нисмо задовољни висином казне, јер сматрамо да само доживотни затвор може да буде опомена свима који се усуде да пијани седну за волан и тако усмрте неког. Нашег сина ништа неће да врати, али апелујемо на власти да промене закон и да се такви возачи најстроже кажњавају - казали су након изрицања пресуде родитељи настрадалог Стефана, Биљана и Звездан Коцић. - Хтео је да помогне возачу у невољи, а није ни слутио да ће га доброта коштати живота.

У целом случају спорно је понашање управо самог Давидовића, на које је указала и судија Савић, која је приликом изрицање пресуде навела да је он лагао на суду иако је био под заклетвом и да очекује да реагује тужилаштво по службеној дужности. Иначе, Давидовић није прописно обележио возило, које је зауставио на коловозној траци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)