ЗГРАБИЛА СУ ГА ЧЕТВОРИЦА: Овако је изгледао покушај отмице српског дечака на КиМ - ротитељи описали детаље

Д.Зечевић

29. 09. 2020. у 18:42

ЗГРАБИЛА СУ ГА ЧЕТВОРИЦА: Овако је изгледао покушај отмице српског дечака на КиМ - ротитељи описали детаље

Фото: Д.З.

НЕПОЗНАТЕ особе физички су напале данас деветогодишњег дечака Мартина Вуксановића у већински српском селу Племетина код Обилића.

Према речима његових родитеља, мајке Бојане (34) и оца Предрага (44) напад се догодио када се дечак враћао из школе када је  путем наишао аутомобил “ауди” црвене боје .

Непознате особе физички су напале данас осмогодишњег дечака Мартина Вуксановића у већински српском селу Племетина код Обилића.Према речима његових родитеља , мајке Бојане(34) и оца Предрага(44) напад се догодио када се дечак враћао из школе  када је  путем наишао  аутомобил “ауди” црвене боје .

- Наш син је видео четири младића од којих је једна покушао да га увуче у ауто. Срећом да се наш син отргао из руке старијег младића и побегао у прво двориште - прича мајка Бојана напомињући да с у којем су били четири муш, који се из школе враћао кући.

Његов отац Предраг  истиче да је њихов син тачно у 12.45 изашао из школе, а да се инцидент догодио пет минута касније када се дечак налазио сам на улици јер се растао са другарима чије су куће ближе школском објекту.

- Срећом да је Мартин побегао у прво српско двориште и комшија га је онако преплашеног довео кући. Међутим, осим овог случаја већ смо раније имали бројне непријатљности, јер смо се налазили на мети пљачки Албанаца који су хтели да купе моје домаћинство али ја не желим да продајем своју дедовину - прича Предраг, отац четворо деце од којих настарије има петнаест, а најмлађе три године.

И док понавља да неће пдоећи нападима како би се иселио, Предраг додаје да је случај пријавио тзв. косовској полицији која је обавила увиђај тј испитивање и отишла.Ипак, напомиње да до сада ни један једини случај пљачки и напада на његово домаћинство али и остале Србе није решен.

Иначе, у  Племетини живи стотинак српских домаћинстава који се ослањају на суседна српска села Прилужје и Бабин Мост која се налазе на путу између Приштине и Косовске Митровице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Nikola Uzelac

29.09.2020. 19:03

Ужас један најстрашнији! Како то да опис оваквог стања и живота у србским селима по КиМ НИКАД не буде тема разговора по Вашингтону и Бриселу?