ЗБОГ ИЗАЗИВАЊА ПАНИКЕ: Кривична пријава против Рашчића

М.Д.

29. 09. 2020. у 17:43

ЗБОГ ИЗАЗИВАЊА ПАНИКЕ: Кривична пријава против Рашчића

Фото Пљевљански портал

Основно државно тужилаштво у Пљевљима дало је налог Центру безбедности у том граду да у редовном поступку поднесе кривичну пријаву против председника Омладине Социјалдемократа Санина Рашчића због кривичног дела изазивање панике и нереда.

– Основно државно тужилаштво у Пљевљима је одлуку донело након прикупљања потребних обавештења и података у раније формираном предмету поводом пријаве грађана и навода у појединим медијима да је С. Р. својим изјавама о природи и мотивима напада који се 1. септембра десио у Пљевљима на његову штету изазвао панику међу грађанима у Црној Гори. О даљем поступању тужилаштва јавност ће бити благовремено обавештена – наведено је у саопштењу.

ОДТ Пљевља је 4. септембра формирало предмет поводом пријаве грађана и навода у појединим медијима да Рашчић својим изјавама о природи и мотивима напада који се 1. септембра десио у Пљевљима изазвао панику међу грађанима у Црној Гори.

Рашчић је за Антену М, почетком септембра  казао да га је група момака напала на политичкој и националној основи а медији су од тога направили сензацију алудирајући да је нападнут од стране православног живља и присталица партија које су освојиле власт у Црној Гори.

Рашчић је у поменутој изјави датој Антени М казао: „У Пљевљима сви страхујемо, ситуација није добра“.

У поменутој изјави речено је да је оштећен Рашчићев аутомобил, а тада је изјавио да су му упућене и псовке и претње.

Увреде су, како је тада казао за Антену М, углавном биле на политичкој основи, али и на националној.

Рашчића су, почетком спетебра, напали припадници исламске вероисповести, писале су тада Пљеваљске новине напомињући да им је то незванично саопштено из Центра безбедности Пљевља.

Исти извор наводи да је Рашчић „повукао пријаву против Каровића јер не жели да има даље проблеме са њим“.

                                                                                             

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)