ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА БАЛКАНСКЕ НАРКО-БАНДЕ: Ево због чега је “пала” породиља из Србије и њена банда од 30 чланова

Новости онлине

28. 09. 2020. у 19:44

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА БАЛКАНСКЕ НАРКО-БАНДЕ: Ево због чега је “пала” породиља из Србије и њена банда од 30 чланова

Depositphotos

ИСТРАГА шпанске полиције у којој је "пала" балканска банда од 30 чланова предвођена Српкињом (37) почела је пре два месеца, у јулу, практично случајно.

Повод да се истрага покрене био је пожар у у кући у месту Оливела у Барселони. Узрок пожара су биле нелегалне електричне инсталације које су, како је откривено, снебдевале плантажу марихуане. Тада је клупко почело да се размотава.

Полиција је убрзо утврдила да је ту кућу, као и друге на периферији Барселоне, изнајмила је породиља из Србије са својим партнером. У изнајмљеним кућама, испоставиће се, Српкиња је направила читаву мрежу лабораторија (или плантажа) у којима је узгајала марихуану.

- Цивилна гарда тада је покренула истрагу, током које је извршила укупно 19 претреса у барселонским општинама. Чак 12 затворених плантажа марихуане је демонтирано, заплењено је 12.600 биљака, 190 килограма обрађених пупољака и 50.000 евра у готовини. Ни у једној акцији није пронађено ватрено оружје - навела је Цивилна гарда.

"Радници" на поменутим плантажама углавном су били наши држављани.

- Послове чувања плантажа обављали су држављани Србије које је ухапшена „ангажовала“ - плаћала им је пут у Шпанију и за послове им давала фиксну „плату“. Повремено је доводила нове раднике, а старе слала назад за Србију како не би изазивала сумње - пишу шпански медији.

Код ухапшених припадника криминалне групе откривени су и пасоши земаља ЕУ за које се сумња да су фалсификовани.

- Истражујемо зашто су имали лажне хрватске и словеначке пасоше. Могуће је да су им они олакшавали кретање у Шпанији и Европској унији, будући да Србија није чланица ЕУ, али је и могуће да су тим документима напросто скривали прави идентитет јер је постојала потерница за њима - објашњавају у полицији.

Такође, наводи се да је српска полиција сарађивала током истраге, поготову зато што се за појединим осумњиченим трага због различитих дела и поступака који се против њих воде због у Србији.

Подсећамо, пре недељу дана шпанска полиција извела је велику акцију у Барселони и Тарагони којом је разбијена међународна криминална организација која се бавила трговином марихуаном. Како наводе шпански медији, Српкиња (37) која је у тој акцији ухапшена, у притвору је одведена са недавно рођеном бебом.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)