НОВОСТИ НА МЕСТУ ПАДА МиГ-21 У БРАСИНИ: Авион оставио огромни кратер, свуда расути делови летелице (ФОТО)

В. Митрић

27. 09. 2020. у 13:26

НОВОСТИ НА МЕСТУ ПАДА МиГ-21 У БРАСИНИ: Авион оставио огромни кратер, свуда расути делови летелице (ФОТО)

Фото: В. Митрић

ЗОРАН Обрадовић, тужилац Вишег јавног тужилаштва у Шапцу рекао је за „Новости“ да је урађен увиђај на месту авионске несреће код села Доња Борина, надомак овдашњег рудника, подно Гучева.

Заменик тужиоца, који је радио увиђај, уз асистенцију војних и других експерата из државних органа и институција, како каже тужилац Обрадовић, наложио је обдукцију тела погинулих пилота у војном авиону „МиГ 21“, који се срушио код куће Милице и Витомира Танасковића, који је добио опекотине и налази се на лечењу у Општој болници у Лозници.

На истрази је, сада, да анализира све углове ове несреће и трагедије, уз помоћ стручњака и одговарајућа вештачења, која се подразумевају у оваквим и сличним ситуацијама.Највећи део олупине већ је уклоњен из њиве уз кућу Тансковића.

Мештани кажу да су остаци авиона одвожени „камионима и камионима“. Остали су мањи остаци, добро „умотани“ у иловачу. Наша екипа је прва, која је после увиђаја, имала прилику да види огроман кратер на дну њиве, неколико десетина метара од куће Танасковића, где се авион зарио.

Дубина, ширина и облик кратера указују колико је био снажан удар и није ни чудно што су се људи запрепастили кад су чули прасак и, потом, екплозије, ватру и дим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)