ДОШАО ЗБОГ ВЕРИДБЕ, УМЕСТО СЛАВЉА САХРАЊУЈЕ БРАТА: Тужна судбина Звонкове породице, комшије откриле детаље

Новости онлине

26. 09. 2020. у 13:39

ДОШАО ЗБОГ ВЕРИДБЕ, УМЕСТО СЛАВЉА САХРАЊУЈЕ БРАТА: Тужна судбина Звонкове породице, комшије откриле детаље

Фото: АП Пхото/Дарко Војиновић/Министарство одбране

ПОРОДИЦА Звонка Васиљевића, пилота који је настрадао у јучерашњој авионској несрећи у Брасини код Малог Зворника, спремала се за веридбу његовог рођеног брата, причају комшије погинулог официра.

Уместо да прослављају чланови породице завијени су у црно након трагедије.

Његов брат дошао је из Русије где живи и ради како би обавио веридбу. Међутим, нажалост, уместо веридбе чека га сахрана рођеног брата.

Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле, рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Иза себе је оставио супругу и двоје деце.

Заједно са Васиљевићем погинуо је и пилот мајор Дејан Крсник.

Несрећа се догодила јуче у насељеном месту Брасина, а приликом пада авиона тешко је повређен и један мештанин.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Zz

26.09.2020. 18:21

Sale a koje je kriv kada daješ takve izjave da je država kriva. Kao bivši vojni pilot iz Amerike gde zivim 46 godina, koji pametnaković ide da leti nisko okolo svoje rodne kuće i da radi manuvre kako on hoće sa brzimon od 400-700 km/sat a leti 100 metara od zemlje. E moj sinko nije to video igra pa da se može "ponovo", jedna ptica u motor i gotov je, i jedam mali potez sa kontrolom ti si gotov za sekundu. Plus ti piloti moraju da lete stalno da imaju dobro znanje a ovi lete možda 4x 5x godišnje i to nije dosta da budeš dobar. To tako da se radi ovde u Americi, tvoja karijera kao vojni pilot je gotova na licu mjesta. Drugo piloti su bili 41 i 49 godina, sada znam gde mogu da nastavim svoju karijeru sa 60 godina.