КОБНИ ЛЕТ ХЕРОЈА У МиГ-21: Мајор Дејан Крсник био пред пензијом, уз капетана Васиљевића ПОГИНУО НА ПОСЛЕДЊЕМ ЗАДАТКУ!

Novosti online

26. 09. 2020. у 11:49

КОБНИ ЛЕТ ХЕРОЈА У МиГ-21: Мајор Дејан Крсник био пред пензијом, уз капетана Васиљевића ПОГИНУО НА ПОСЛЕДЊЕМ ЗАДАТКУ!

Фото: Министарство одбране

ПИЛОТИ мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић из 101. ловачко-авијацијске ескадриле 204. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО Војске Србије погинули су приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника.

Крснику је ово требало да буде последњи лет пред пензију, кажу његови пријатељи!

- Ради се о изузетном човеку, пријатељу и професионалцу. Крсник и Васиљевић су били омиљени код нас колега- причају сломљени од туге.

Крсник је био командир 4. авијацијског одељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле. Рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Ожењен је и отац једног детета.

- И он је био јединац. Син му је уписао пилотску академију у Вршцу, кренуо је очевим стопама. Мајор је требало је још нешто да заврши у цивилиству и планирао је да као инструктор настави да ради такође у Вршцу- кажу нам пријатељи покојног пилота.

Породица је у Србију дошла из Хрватске, одакле му је отац. Мајка му је родом из Витановца код Краљева. Радила је на клиници „Ребро“ у Загребу као медицинска сестра. Крсник је прошао сва ратишта, а учестовао је и у одбрани земље од НАТО агресије 1999. године. Хтео је да школује сина да и он служи сутра Отаџбини.

Све планове прекинуо је кобни лет. Спасавајући куће од удара авиона МИГ 21 хероји Красник и Васиљевић отишли су - у легенду.

(Информер)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vuku

26.09.2020. 12:38

Најискреније саучешће породицама. Саучествујем у Њиховом болу, јер сам нажалост и сам доживео исту трагедију. Мој сестрић Пилот Капетан Милован Ђукарић, заједно са својим друговима, спасавајући туђи живот, дао је свој. Кажу да време лечи све. Можда за надређене им и познанике, али за оца, мајку, жену, децу и најближу родбину, време што више пролази, бол је све већи. Нека им Милостиви Господ подари Вечни покој и мирне небеске висине.