ИЗА РЕШЕТАКА ДО 25. ОКТОБРА: Осумњиченом за убиство старице у Србобрану Дејану Т. опет продужено задржавање

Љ. П.- Ј. Б.

26. 09. 2020. у 10:20

ИЗА РЕШЕТАКА ДО 25. ОКТОБРА: Осумњиченом за убиство старице у Србобрану Дејану Т.  опет продужено задржавање

Фото Сајт Србобран нет

РЕШЕЊЕМ судије за претходни поступак Вишег суда у Сомбору, поново је за још 30 дана продужен притвор Дејану Т. (39) из Шапца, осумњиченом за тешко убиство Загорке Ћулафић (70) из Србобрана.

Притвор може да траје до 25. октобра, а ова мера одређена му је, како нам је речено у сомборском Вишем суду, због опасности од бекства, да боравком на слободи не би утицао на сведоке, и бојазни да би могао да понови кривично дело, али и због узнемирења јавности. Осумњичени је вишеструки повратник, и осуђиван је за кривична дела са елементима насиља.

Полиција га је ухапсила 28. јула под сумњом да је два дана раније у Србобрану, у кући у Његошевој 30, у којој је живела сама, усмртио мештанку Загорку Ћулафић. Од задобијених повреда нанетих ударцима рукама и тупим предметом по глави и телу, жена је преминула, а нападач је побегао.

Поред беживотног тела старије жене прекривеног пешкирима и ћебадима, полиција је пронашла и испретуране ствари. Загорка је, према причама комшија, живела сама у тој изнајмљеној кући, и колико је њима познато није имала драгоцености.

У кућу у Његошевој, полиција је дошла на позив комшија, јер им је било сумњиво што нису видели Загорку, нити им се јављала на телефон. Претпоставља се да је осумњичени у кућу жене ушао, а затим и побегао кроз прозор, јер су улазна врата била закључана.

Иначе, за осумњиченим за тешко убиство била је расписана потерница, и за њим се трагало због разбојништава, а не искључује се могућност да је управо у овом месту покушао да се крије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)