УПУТИЛИ ТЕЛЕГРАМЕ САУЧЕШЋА: Место трагедије обишли министар Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић

Novosti online

25. 09. 2020. у 15:25 >> 17:38

УПУТИЛИ ТЕЛЕГРАМЕ САУЧЕШЋА: Место трагедије обишли министар Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић

Фото: Танјуг/Раде Прелић

ДВА пилота Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије погинули су данас око 9.10 часова приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника обављајући своје летачке задатке.

Место трагедије обишли су и разговарали са очевицима министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић.

Након увиђаја који су обавили и цивилни и војни органи, начелник Генералштаба формирао је Комисију за испитивање ванредног догађаја на челу са начелником Управе за развој и опремање бригадним генералом Миланом Поповићем, а командант Ратног ваздухопловства и ПВО формирао је стручну комисију за утврђивање узрока удеса авиона МиГ-21 коју води начелник штаба Команде РВиПВО бригадни генерал Александар Бјелић.

Телеграме саучешћа породицама погинулих пилота упутили су врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

У телеграму саучешћа министра одбране Александра Вулина породицама погинулих пилота каже се:

“Губитак сваког људског живота је трагедија за породицу и пријатеље, а смрт војника је ударац и трагедија за читаву земљу и народ.

Изгубили смо другове, официре, борце, а Србија је остала без двојице пилота који су одбрану своје земље и народа стављали изнад свега. Утехе нема, има само сазнања да смо имали част да са њима учимо и радимо.

Војска никада не заборавља и заувек памти храброст и верност својих припадника. Бринућемо о вама, поштоване породице, као да су они још са нама, војска никада не напушта своје најбоље. Ма колико болело, бићемо заједно и у времену које долази.

Молим вас у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име да примите изразе нашег најдубљег и најискренијег саучешћа”, наводи се у телеграму саучешћа министра одбране Александра Вулина породицама погинулих пилота мајора Дејанa Крсника и капетана прве класе Звонка Васиљевића.

Авион МиГ-21 прегледан је пре полетања у складу са свим процедурама и наком прегледа констатовано је да је исправан и спреман за лет.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Bole

25.09.2020. 17:55

Слава им! Јунаци! Чували су туђе животе и при томе жртвовали своје. Достојни наследници Миленка Павловића и осталих пилота РВ који су дали животе да би заштитили свој народ! Породицама најдубље саучешће.