ПОГИНУО ПИЛОТ, ЗА ДРУГИМ СЕ ТРАГА: Нови детаљи авионске несреће у Брасини

Novosti online

25. 09. 2020. у 11:06

ПОГИНУО ПИЛОТ, ЗА ДРУГИМ СЕ ТРАГА: Нови детаљи авионске несреће у Брасини

Фото: Танјуг/Мира Митровић

У АВИОНСКОЈ несрећи код Малог Зворника приликом пада летелице МИГ-21 погинуо је један пилот, за другим се трага, пише РТС.

Авион се срушио у атару села Брасина код Лознице, приликом извршења редовног летачког задатка јутрос око 9 часова, саопшило је Министарство одбране.

Авион је летео из Доње Борине где према сведочењу једног од мештанина умало није ударио у његову кућу, наставио је ка Брасини, јавља репортер "Новости".

Одједном се силовито окренуо код рудника Брасина и практично пао у двориште мештанина Витомира Танасковића.

Према свдочењу мештана за "Новости" чуо се јак прасак, дим и ватра.

Незванично мештанин у чије је двориште пао је повређен.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Deki ćirilično

25.09.2020. 11:36

Комплетна вест гласи, да је авион надлетао село и у једном моменту је летео јако ниско, тик изнад кућа, а затим пао у двориште једне од кућа. Зашто је летео тако ниско? Због квара или да импресионира неког? Шта ће таква кршина, стара 34 године, изнад насеља, односно уопште на небу? Ко је послао те људе у смрт? Ми се беше смејемо Хрватима нешто?

maniks

25.09.2020. 12:44

Pilot koji je poginuo je iz susednog sela. Ovde je sve jasno, hteo da se dokaze pred svojim seljanima pa se spustio previse i malo zaigrao..Najlakse je optuziti tehniku , i da je avion otkazao mogao se katapultirati da je leteo na normalnoj visini a ne iznad seoskih kuca posto je on iz tog kraja. I ovo nije prvi slucaj da piloti stradaju iznad mesta odakle su.

Mile

25.09.2020. 14:49

@maniks - Ako je tako , onda se jedna ista situacija stalno ponavlja . I prosli put u selu kod Sapca je pao vojni avion , jer je pilot nadletao svoju kucu i krsio sva pravila letenja da se napravio vazan u svom selu .