БИЈУ БЕЗ РАЗЛОГА И ГДЕ СТИГНУ: Пирот последњих месеци суочен са незапамћеним малолетничким насиљем

В.ЋИРИЋ

25. 09. 2020. у 16:50

БИЈУ БЕЗ РАЗЛОГА И ГДЕ СТИГНУ: Пирот последњих месеци суочен са незапамћеним малолетничким насиљем

Фото приватна архива

КАО ретко кад пиротски крај се протеклих месеци суочио са незапамћеним малолетничким насиљем.

Случај од пре осам дана, када су тројица малолетника претукла младића старoг 23 године у улици Краљевића Марка, само је један у низу. Kако су забележиле камере са оближњих зграда, двојица седамнаестогодишњака и годину дана млађи друг, најпре су се на улици поздравили са својом жртвом, а затим су уследиле батине. Све је почело једним ударцем песницом у главу, наставило се ударањем и шутирањем, да би га на крају оставили насред улице и отишли. Захваљујући снимцима камера, они су брзо идентификовани и затворени.

СЕСТРЕ ТУКЛЕ ДА СЕ "ОДУЖЕ"

КАО да је брутално насиље најавио случај Анђелке П. коју су, почетком маја у центру града, претукле три рођене сестре.

Фото приватна архива

Батине су уследиле, након што је једној од њих тражила да врати дуг. Анђелку је тешких искушења једва успео да спасе момак, са којим је шетала градом.

Малолетници су виновници и премлаћивања младог голмана В. Ј., који брани боје Радничког. Њега су претукла шесторица вршњака, а од задобијених повреда главе и унутрашњег крварења, завршио је у нишком Клиничком центру. Ни данас не зна зашто је претучен од дечака које није ни познавао.

Још се честито није слегла прашина и узнемиреност поводом тог догађаја, а у једном овдашњем кафићу претучен је други младић на кога је насрнуло више малолетника. Лекари пиротске Болнице, избројали су седамдесетак рана по телу ове жртве.

У насељу Ђерам малолетница Ђ. А., аутомобилом је покосила своје три вршњакиње док су седеле на клупи аутобуског стајалишта. Није имала возачку дозволу и аутомобилом који је позајмила од друга налетела је на П. А., Г. Н., и нанела им тешке повреде. Пред правосуђем је и случај једног малолетника, који је био жртва четрдесетогодишњег Пироћанца који га је у кањону Градашничке реке приморавао на полне радње. Напад на малолетника случајно је видео један пролазник и цео случај пријавио полицији.

Процесуирање свих случајева пред правосудним органима је у току.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)