ЈАСМИНИНЕ КОМШИЈЕ ОТКРИВАЈУ: Шта се дешавало након убиства жене у Баричу

Ј. Д. Љ. - А. Д.

24. 09. 2020. у 21:00

ЈАСМИНИНЕ КОМШИЈЕ ОТКРИВАЈУ: Шта се дешавало након убиства жене у Баричу

Фото: Фејсбук

БЕЖИВОТНО тело Јасмине П. (46) пронађено је јуче, у раним јутарњим сатима, у кући код Обреновца, где је живела.

Њу је, по сопственом признању, са више убода ножем, усмртио њен партнер Радован Раша Ранисављевић (58), из Коцељеве, који је касније покушао да се убије скоком са шабачког моста у реку Саву.

Сви детаљи свирепог убиства нису још познати. Међутим, оно што је и сам Радован признао полицији је да је он, прекјуче, у касним поподневним сатима, дошао код љубавнице и покушао да уђе у кућу. Међутим, Јасмина му то, наводно, није дозволила. Дошло је до свађе и Радован се револтиран одлучио на најгоре, да пресуди својој вољеној, а потом себи.

Радован је сачекао да све утихне и током ноћи је дошао до куће у Београдској улици у Баричу, у којој је била Јасмина, која је, како се верује, већ спавала. Попео се на мердевине, разбио прозор на соби, ушао унутра и избо је више пута ножем. Потом се, незванично, опрао од крви и изашао. Закључао је улазна врата, а кључ од Јасминине куће, мердевине и нож којим је починио злочин, бацио је успут.

Након тога, Радован је сео у свој аутомобил и њиме се одвезао ка Шапцу, где је покушао да се убије. У томе га је, међутим, спречила патрола МУП, којој се предао и признао шта је урадио, након чега је ухапшен и предат београдској полицији. Неколико сати касније, у кућу у Баричу ушла је полиција и тамо затекла Јасмину. Позвана је Хитна помоћ, али за њу је, нажалост, било исувише касно.

Полиција је са надлежним истражним органима обавила увиђај, узети су отисци, ДНК и други материјални и остали докази који треба да помогну у расветљавању овог злочина.

Мештани Барича кажу да слабо познају Јасмину и да она, иако се прича да је дуже време боравила овде, чак и са породицом, није виђана често ни на улици, у продавници, а камоли у комшилуку.

- Знамо је из виђења - каже једна од комшиница. - Слабо је комуницирала са нама. Деловала је фино, културно, мирно. Чула сам да се недавно развела, као и да има сина од 25 и ћерку од 17 година.

Фото: Принтскрин

Како сазнајемо, кућа у којој је Јасмина боравила припада њеним рођацима. Она се у њу доселила и наводно је планирала и да је реновира. Радила је као сервирка или куварица у Клиничком центру Србије.

- Чули смо да је она пореклом из Свилеуве у околини Коцељеве, одакле је и тај човек са којим се виђала. Наводно, била је љубав међу њима, али и велика мушка љубомора. Ко ће га знати шта се ту све догађало? Ето, она се развела, а он није... Можда је то разлог?!

Радован Ранисављевић познат је као угледан човек и дугогодишњи начелник Одељења за општу управу у Коцељеви, па је вест о његовом хапшењу због убиства љубавнице у Баричу одјекнула попут грома.

- Затечени смо вестима - кажу у локалној управи у Коцељеви. - Ранисављевић је вредан и стручан, пожртвован на послу и међу сарадницима. Преиспитујемо се међу собом, шта је то могло да се догоди да овако одреагује? Добро га познајемо и можемо једино да га хвалимо као човека, колегу и пријатеља.

Радован има супругу, двоје деце и троје унучића, па у његовом месту само одмахују главом у неверици. Родом из истог села је и убијена Јасмина, али она се из овог краја, тврде мештани, из Драгиње преселила у Барич пре више од 15 година, и тамо је живела са супругом и двоје деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)