МАСКИРАНИ НАПАДАЧ ГА ЗАСКОЧИО У МРАКУ: Младић опљачкан у Суботици, виновник злочина говорио енглески

Новости онлине

24. 09. 2020. у 18:18

МАСКИРАНИ НАПАДАЧ ГА ЗАСКОЧИО У МРАКУ: Младић опљачкан у Суботици, виновник злочина говорио енглески

Илустрација Фото: М. Нићифоровић

ПРОШЛОГ петка је младог Суботичанина у мрклом мраку, у ширем центру града, са леђа заскочио мушкарац, који му је уз претњу ножем украо мобилни телефон.

Инцидент се догодио у петак, 18. септембра, око 20 часова, у Првомајској улици, недалеко од кућног броја 44.

- Враћао сам се кући, ишао сам из правца града према Прозивци, а Првомајска улица је била у потпуном мраку. У једном моменту чуо сам како ми се неко, у трку, приближава. Да баш трчи према мени схватио сам када ме је повукао за раме, у том тренутку сам се окренуо, видео сам мушку особу с медицинском маском, који је усмерио нож према мени и на енглеском језику тражио новац и телефон. Објаснио сам му да новац немам при себи, а телефон сам користио да би си осветлио пут па нисам могао да кажем да га немам - прича О. Ј.

Он је нападача описао као млађег мушкарца, висине око 175 центиметара, а преко лица је имао заштитну (медицинску) маску. Обраћао му се на енглеском језику.

- Није ми циљ ширим страх или било какву нетрпељивост, али желим да укажем да сам сплетом околности имао среће, само ми је украден телефон, али могло је бити много горе! Не осећам се безбедно, имам трауме после овога, када нешто шушне у мраку падају ми на памет најгоре мисли - објашњава О.Ј.

Иако се све брзо одиграло било је грађана који су сведочили инциденту. Једна суграђанка је описала да је чула гласове и неки непријатан разговор, али у мрклом мраку није могла да види о чему се ради. Тек када је дошла полиција схватила је да је био неки проблем.

О. Ј. је полицију позвао када је дошао кући, јер станује недалеко од места где је нападнут, урађен је увиђај, а после је са оцем отишао у полицијску станицу да пријави случај. Кад је полиција дошла на место догађаја, нападач је већ побегао.

(subotica.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)