ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА ЛАЗАРЕВУ: Ослобођен бивши председник вишег суда у Шапцу

В. Н.

24. 09. 2020. у 15:26

ПРВОСТЕПЕНА ПРЕСУДА ЛАЗАРЕВУ: Ослобођен бивши председник вишег суда у Шапцу

Фото архива

БИВШИ председник Вишег суда у Шапцу, Гојко Лазарев ослобођен је данас пред Специјалним судом у Београду првостепеном пресудом оптужбе да је злоупотребио службени положај, док је некадашњи председник Основног суда у Лозници Драган Цветиновић због подстрекавања на ово кривично дело осуђен на 16 месеци затвора.

Цветиновићу је изречена и мера забране обављања послова у правосуђу од три године.

Судија лозничког суда Оливера Лазаревић је такође ослобођена од оптужби, као и Душан Дозет из Панчева. Због подстрекавања на злоупотребу службеног положаја Драган Радивојевић из Лознице осуђен је на седам месеци затвора.

Тужилаштво за организовани криминал је теретило Лазарева да је као председник суда омогућио усвајање ванредног правног лека - захтева за понављање кривичног поступка, иако за то није било основа. Међутим, током судског поступка није било доказа да је на тај начин омогућио да Дозет избегне издржавање казне затвора од седам месеци на коју је осуђен правноснажном пресудом Вишег суда Шапцу 2014. године. На извршење наведеног кривичног дела Лазарева су, како се сумњало, подстрекавали Цветиновић, Радивојевић и Дозет, а да му је у извршењу помогла Лазаревићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)