ТРАЖЕ ОСЛОБАЂАЈУЋУ ПРЕСУДУ ЗА ДРАГИЊУ: Пред Специјалним судом инесене речи у поступку против оптужених за прање пара

Н. Б.

24. 09. 2020. у 19:02

ТРАЖЕ ОСЛОБАЂАЈУЋУ ПРЕСУДУ ЗА ДРАГИЊУ: Пред Специјалним судом инесене речи у поступку против оптужених за прање пара

Фото архива

ПРЕД Специјалним судом у Београду јуче је изношењем завршних речи одбране настављен поступак против Драгиње Бајић, Немање Обрадовића, Жељка Папића, Небојше Ђокића и Зорана Његуша, које Тужилаштво за организовани криминал терети за прање пара.

Тврди се да су они на своја имена пребацивали имовину Витомира Бајића, који је био оптужен за трговину наркотицима, због чега је био ухапшен и изручен Италији, али је неколико месеци по екстрадицији у притвору извршио самоубиство. То су, како наводи Тужилаштво чинили како би прикрили да је Бајић прави власник и тако спречили њено одузимање.

ИМОВИНА ВРЕДНА ДВА МИЛИОНА ЕВРА

ПРЕМА тврдњама Тужилаштва, спорно је пет локала и један угоститељски објекат на Златибору, као и стан од 150 квадратних метара са гаражом у Новом Београду и удео у привредном друштву "Паркет планет", све вредности око два милиона евра. Тужилаштво тврди да ни покојни Витомир Бајић, а ни оптужени, нису имали законитих прихода из којих би се оправдала куповина локала, станова и удела у привредном друштву.

Адвокат Драгиње Бајић, Витомирове удовице, адвокат Данило Шарић јуче је од суда тражио да ослободи његову клијенткињу. Навео је да на основу свих изведених доказа током вођења поступка Тужилаштво није доказало да је она починила дело за које је терети.

- Недостатак доказа Тужилаштво је покушало да надомести лажним доказима и манипулисањем чињеницама које су лако проверљиве - казао је Шарић. - Није доказано да постоји имовина која је проистекла из кривичних дела, а суд је тај који треба да утврди да су она почињена. Једина законита одлука је да Драгиња буде ослобођена.

Адвокат Југослав Тинтор, бранилац Немање Обрадовића, такође је за свог брањеника тражио да буде ослобођен. Истакао је да не постоје докази да је овај познавао Бајића и да се са њим договарао о преносу власништва како пише у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)