УЈЕО МЕ ЈЕ КРОЗ ТРЕНЕРКУ, ПА РАЗЈАРЕНО ПОВРЕЂИВАО ДАЉЕ: Исповест Јагодинаца, које је напао мешанац Меда

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

24. 09. 2020. у 05:00

УЈЕО МЕ ЈЕ КРОЗ ТРЕНЕРКУ, ПА РАЗЈАРЕНО ПОВРЕЂИВАО ДАЉЕ: Исповест Јагодинаца, које је напао мешанац Меда

Фото З. Глигоријевић

ЦРНО-бели пас Меда, мешанац птичара, власнице Милене Добросављевић (87), из Јагодине, у уторак око 20 сати ујео је седморо људи. На терен су одмах изашли запослени у ЗОО хигијенској служби ЈП "Стандард" и полиција.

Миодраг Декић, руководилац прихватилишта, у коме се сада налази пас, каже да је рођак власнице ухватио мешанца и везао га, а они су га преузели и одвели. Повређени Јагодинци одмах су збринути и јагодинској Општој болници у којој сазнајемо да су задобили само огуљотине, а да је само једној особи рана ушивена.

ИНЈЕКЦИЈА

МИОДРАГ Декић каже да је псу одмах дао инјекцију да би га успавао пре транспорта и да се мешанац сада понаша нормално. Како сазнајемо, Меда ће засад остати у азилу.

Јагодинска полиција поднеће кривичну пријаву против Милене Добросављевић због постојања основа сумње да је извршила кривично дело изазивање опште опасности.

- Враћала сам се из града. Када сам ушла у Купрешку улицу и прошла поред два контејнера, пас је искочио и ујео ме кроз тренерку. Људи су хтели да ми помогну, али су се онда сви уплашили, јер је пас наставио да уједа. Напао је још четири жене, једну док је покушавала да уђе у ауто, а онда је отишло ка мосту и тамо наставио да уједа пролазнике - каже нам И. П. (24), из Јагодине, која ће против баке Милене такође да поднесе кривичну пријаву.


Комшиница која је видела како пас уједа једног човека, каже да се крио испод аута, и насртао на људе.

ВЛАСНИЦА Милена Добросављевић, Фото З. Глигоријевић

- Шта ме снађе у овим годинама! Деца комшинице, која сад прича да се плаши и да је видела како је пас неког ујео, играла су се са Медом. Увек је био умиљат, кад неко уђе у двориште, махао би репом и сви су га мазили. Много га волим, јер имам само њега. Док сам причала са једним човеком на капији, Меда је шмугнуо на улицу. Чекала сам, чекала, али он се није враћао. Пошто сам шлогирана, ходам помоћу штапа и слабо видим, нисам могла да га тражим, али сам му оставила капију да уђе кад се врати - прича бака Милена.

УЗБУНА Улица у којој је пас насртао на људе, Фото З. Глигоријевић

Њен сестрић Миодраг Димитријевић и његова супруга Светлана из Остриковца, који о баки брину преко дана, потврђују да је пас увек био умиљат, да су се њихов син и унук играли са њим.

- Пас никад не уједа без разлога. Често су га деца из суседне улице гађала камењем. Шта је требало да радимо? Да јуримо децу? Забринути смо због баке, јер је сама и незаштићена - вели Миодраг.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Petar

24.09.2020. 08:00

Потпуно је јасно из слике да се ради о огреботинама и намери да се подигне тужба. Никаквих уједа и "настављања повређивања" очигледно није било.

Mija

24.09.2020. 08:19

Neka preuzme rodjaka brigu o Medi.Neko ko ima bolje uslove I koga pas poznaje.Mozda ima neke promene na mozgu.Mozda je pojeo neku otrovnu materiju.Ne dozvoliti da ubiju psa!Ne bi me iznenadilo da mu je neko dao namerno neku psihoaktivnu supstancu ili je slucajno pojeo.

Misa

24.09.2020. 12:05

@Jagodinka - Naravno...baka od 87 godina ce da odgovara a ministar koji ubi zenu na naplatnoj rampi - nije i nece Kontic osakati momka u Novom Sadu i ne zna se gde je a baki ce expresno biti urucena presuda. Strasno e. Slazem se da treba uciiniti nesto da pas ne daj Boze ne napadne neko malo dete...hajd, ako je agresivan i uspavati ga...ali sve preko toga, za moje pojmove, smesno. P.S. Neko u komentaru napisa da je baka devizni penzioner...pa gde to pominjes dobri covece, da navuces baki bedu na vrat