РАЊЕНИ ЈОВАН ЈЕ БЕЖАО ВУКУЋИ КРВАВУ НОГУ, А ОНДА ГА ЈЕ РАДЕ СТИГАО: Суђење за убиство комшије, несрећног човека због међе избо 18 пута!

С. КОСТИЋ

22. 09. 2020. у 22:35

РАЊЕНИ ЈОВАН ЈЕ БЕЖАО ВУКУЋИ КРВАВУ НОГУ,  А  ОНДА ГА ЈЕ РАДЕ СТИГАО: Суђење за убиство комшије, несрећног човека због међе избо 18 пута!

Фото архива В. Н.

ЗАМАХИВАО сам ножем, нисам ни видео где убадам, јер ми је све време глава била изнад аутомобила, нисам се сагињао.

Мислим да сам замахнуо три или четири пута, после сам се окренуо и ушао у кућу - рекао је, на почетку суђења пред Вишим судом у Сремској Митровици Раде Рутаљ (56) оптужен за убиство комшије Јована Радојчевића (54).

Убиство се догодило 18. септембра 2019. у Инђији. Према оптужници, Рутаљ је после краће расправе потегао нож и Радојчевићу нанео 18 убода.

Оптужени Рутаљ остао је при својој изјави коју је дао у тужилаштву, да је пролазио поред аутомобила у којем је седео Радојчевић, који му је, како је испричао, добацио: "Педеру, јеси ли био у суду?".

Њих двојица одраније су имали спор око међе, а да је постојао тај проблем потврдиле су супруге оштећеног и осумњиченог.

- Ми смо извели геометра који је установио да је њихов плац ушао пола метра у наш - рекла је Нада, Радојчевићева супруга, која је на питање судије да ли је окривљени исправио границу, потврдно одговорила.

Као сведок је саслушан Љубан Гвојић.

- Док сам седео у ауту, зачуо сам Јованов вапај из кола удаљених неколико метара од мојих. Изашао сам и угледао Радета како држи нож. Ударио сам га по руци, али му сечиво није испало. Тада сам му рекао, остави човека на миру, а он је кренуо према мени - испричао је Гвојић.

Сведок је потврдио да је Радојчевић седео у колима, све док Рутаљ није дошао до задњег дела његовог аутомобила.

- Тада сам видео да је Јован почео да бежи преко улице. Сећам се да је вукао крваву ногу. А онда је Раде потрчао за њим и убо га ножем још неколико пута - описао је сведок и додао да је затим видео како Јован пада код жичане ограде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)