ПРЕТУКАО МАЛОЛЕТНИКА (16) КОЈИ МУ ЈЕ ВРЕЂАО ЋЕРКУ (10): Ево колику је казну добио отац из Великог Градишта

Д. Н.

22. 09. 2020. у 11:13

ПРЕТУКАО МАЛОЛЕТНИКА (16) КОЈИ МУ ЈЕ ВРЕЂАО ЋЕРКУ (10): Ево колику је казну добио отац из Великог Градишта

Фото: Депоситпхотос

А.Ђ. (39) из Великог Градишта правоснажно је осуђен пред Основним судом на осам месеци кућног затвора, због насилничког понашања према малолетном Д.М. (16).

Њему је изречена и мера забране приласка малолетнику на мање од сто метара у наредних годину дана. Ова пресуда донета је на основу споразума о признању кривице, коју је осумњичени склопио са основним јавним тужиоцем.

Суд у Великом Градишту/Фото: Д,. Новковић

Кривично дело за које је осуђен, осумњичени је починио 18. септембра ове године, у градском парку у Великом Градишту. Он се тада вербално сукобио са малолетним Д.М, а онда почео и да га шамара. Пошто има око 120 килограма, а малолетник је доста ситнији од њега, шамарима га је три пута оборио на земљу.

Док је лежао, он га је и неколико пута шутнуо ногом. То су видели пролазници и позвали полицију, која је нападача убрзо ухапсила и одредила задржавање од 48 сати. Приликом саслушања код тужиоца, осумњичени је испричао да је малолетник веома проблематичног понашања, да већ дуго прогони, вређа и малтретира његову десетогодишњу ћерку.

Он је то пријављивао у неколико надлежних служби, али оне нису ништа предузеле. Пошто је девојчица била у непрекидном страху, он је са малолетником договорио сусрет у парку, како би га убедио да прекине са малтретирањем. Међутим, овај је тада кренуо да вређа и псује и њега и његову ћерку, па је осумњичени изгубио контролу и физички га напао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Biljana

22.09.2020. 12:48

Prijavljivao, niko nije prstom mrdnuo. Onda on mrdnuo pesnicom. I nogama. Neka si, ja bih gore nego ti. Kad moramo potpuno sami da stitimo svoju decu, kao u prvobitnoj ljudskoj zajednici. Sto onda (i kome!) placamo porez? A?

buki

22.09.2020. 13:19

Znači, maloletnik može da ga tuži za šamare i da nastavi sa vređanjem devojčice, a on sve to treba da gleda iz kućnog pritvora. Ne vidim u presudi da je maloletniku zabranjen prilaz devojčici, a pojačan nadzor onih koji su ga i do sada nadzirali je samo dokaz da papir sve trpi. Sa ovakvim zakonom prema maloletnicima, smeši nam se američka stvarnost, gde su ubistva svakodnevnica, jer im je u periodu kada je moguće uticati na njihovu psihu sve dozvoljeno. Kada postanu punoletni, kasno je za vaspitanje.