СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ: Тело Љиљане није запаљено - овако је наступила смрт

С. Ђ. - О. М.

21. 09. 2020. у 21:50

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ: Тело Љиљане није запаљено - овако је наступила смрт

Фото приватна архива

ВИШЕ државно тужилаштво у Подгорици, како сазнају "Новости", због убиства канадске држављанке Љиљане Симић (54), донело је наредбу о спровођењу истраге против Зорана Марића (47) и Радомира Делића (36).

Њима се на терет ставља убиство у саучесништву, а обдукцијом је утврђено да је узрок смрти гушење.

- Поломљене су јој обе вилице, али тело није запаљено, како се то могло прочитати у појединим медијима - тврди наш саговорник упућен у истрагу, који додаје да је тело приликом проналажења у једном делу било у стању труљења.

Нестанак Симићеве пријављен је полицији 6. септембра, а њено тело пронађено је 12 дана касније у селу Мокрине код Херцег Новог.

- Марић, који је у недељу ухапшен око 16 часова на локалном путу Фоча - Јошаница, покушавајући да побегне према БиХ, биће у најкраћем року изручен из Републике Српске црногорском правосуђу - тврди саговорник "Новости" из врха црногорске полиције.

Начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић на конференцији за новинаре је саопштио да ће осумњичени бити предат Окружном јавном тужилаштву у Требињу због сумње да је починио кривично дело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја. Осумњичени Марић, који је одраније познат полицији, приликом хапшења био је наоружан.

- Код осумњиченог за појасом тренерке пронађена је ручна бомба М75, а у ранцу војнички бајонет, као и други предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку - додао је Костовић.

Другоосумњиченом за овај злочин, Радомиру Делићу, иначе држављанину БиХ, судија за истрагу већ је одредио притвор до 30 дана. Засад је непознато како се током саслушања бранио пред надлежним тужиоцем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)