ТРАГЕДИЈА ЗА ТРАГЕДИЈОМ: Данас су сахранили бебу, а пре шест месеци породица Грујин је остала и без СТАРИЈЕГ УНУКА

Novosti online

21. 09. 2020. у 21:17

ТРАГЕДИЈА ЗА ТРАГЕДИЈОМ: Данас су сахранили бебу, а пре шест месеци породица Грујин је остала и без СТАРИЈЕГ УНУКА

Фото: Ј. Ј. Б.

ТРАГЕДИЈА која се догодила јутрос у селу Загајница код Вршца, нажалост, није прва која је задесила породицу Грујин.

 Пре него што је под још увек неразјашњеним околностима преминуо једноипомесечни дечак, умро је и његов брат од стрица, а неколико дана касније и бака. Све то се догодило за непуних шест месеци.

Беба, рођена пре 40 дана, преминула је у ноћи између суботе и недеље. Према речима мајке С.С. (17) дечак је заплакао око два сата после поноћи, али ујутру када се пробудила више није дисао.

- Устао сам око шест сати ујутру, да пробудим сина да иде да ради. Он некада ради као чобанин, чува овце. Пробудио сам га, кувао кафу и у једном тренутку чуо снајку како вришти и виче: "Беба не дише! Беба не дише!" - испричао је деда дечака Сава Грујин.

Како је рекао, беба је била укочена, а из носа јој је ишла крв. Нису знали како да јој помогну, али нажалост, ни лекари нису могли. Све што је Хитна помоћ могла да учини је да констатује смрт и изјави саучешће породици.

- Имао је 40 дана. Био је мио дечак, волео је да се мази са нама - кроз сузе каже деда.

Дечак је данас сахрањен, у 15 часова на гробљу у селу Загајица на само неколико стотина метара од куће у којој је живео са својом породицом, у белом ковчегу.

"ДУША МЕ БОЛИ ОД КАД ЈЕ ОНА УМРЛА"

Низ трагедија породице Грујин ту се не завршава. Свега неколико дана након што су изгубили унука, Савина жена је преминула.

- Она је била моја највећа љубав на свету, душа ме боли од кад је она умрла, 45 година смо били у браку. Никада се нисмо свађали, волео сам је много и она је била најбоља мајка на свету. Подарила ми је седморо деце и не могу ни да на набројим колико унучића и праунучића имам - завршио је Сава.

 
ПРЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ ОСТАЛИ БЕЗ ЈОШ ЈЕДНОГ УНУКА

Пре непуних шест месеци, породица Грујин остала је без још једног унука. Преминуо је 16-годишњи дечак, син Савиног старијег сина.

Две године пре смрти, Савин унук повређен је током игре, када га је неко погодио циглом у ногу. Дечак је имао рану, која је санирана, али после оређеног времена нога је почела да отиче. Водили су га код различитих лекара, али сви су им говорили да ће све бити у реду и да ће дечак оздравити.

Последњи пут када су отишли код лекара, добили су упут за Београд за хитну операцију, али нажалост дечак је тада и преминуо.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)