НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Шта се види са Љиљаниног банковног рачуна

В. ВУЈНОВИЋ

21. 09. 2020. у 07:00

НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Шта се види са Љиљаниног банковног рачуна

Фото Инстаграм

ЗА убиство канадске држављанке Љиљане Симић (54), чије је тело са видним опекотинама по глави и рукама полиција пронашла у петак на неприступачном терену у засеоку Лазаревићи на Мокринама, надомак Херцег Новог, осумњичени су Зоран Марић из Фоче и Радомир Делић из Власенице.

Обојица су настањена у Херцег Новом. Делић је због сумње за саучесништво у овом стравичном злочину убрзо ухапшен у Црној Гори, а Марић, који се сматра "непосредним извршиоцем", ефикасном акцијом полиције РС јуче је лоциран и приведен у Фочи.

Марић је, како "Новости" сазнају, вишеструки повратник у извршењу разних кривичних дела због којих је често привођен. На дугом списку злодела су преваре, изнуде, крађе, покушај силовања, па чак и пријављивање лажне властите отмице?!

Нестанак Љиљане Симић пријавила је породица још 6. септембра. Тада је она са дубровачког аеродрома требало да отпутује у Канаду, али је, у међувремену, потврђено да није прешла границу Црне Горе. Симићева је боравила у Котору, по седам-осам месеци годишње, док је остало време проводила са децом у Канади. Последњи пут су је комшије и виделе у Котору 5. септембра када је напуштала стан.

ЗАБАВЉАЛА СЕ СА ТАКСИСТОМ?

ЉИЉАНИН бивши супруг тврди и да је од познаника добио информацију да се она, наводно забављала са неким мушкарцем из Подгорице:

- Љиљана ми је причала о њему, да је тобоже неки полицајац по струци, а испало је да је таксиста. Неколико дана пред њен полазак за Канаду су се посвађали.

Какав је био даљи след догађаја утврдиће истрага, а према наводима Владимира Крстановића, Симићкиног бившег супруга, које су јуче пренели поједини медији, она је наводно хтела да прода стан у Котору и да купи мањи. Он претпоставља да је монструозно убиство почињено из користољубља. Наводно је Марић често телефоном контактирао са Љиљаном, након њеног нестанка долазио у стан у Котору, покушао да прода њен џип и да плаћа њеном кредитном картицом.

Фото Танјуг

Незванично, управо је та картица блокирана из центра банке јер су "подизане неуобичајено велике суме новца".

- На основу њеног извештаја са виза картице, где је у уобичајеним условима Љиљана трошила око 4.000 долара месечно, види се да је последњег месеца, са њеног рачуна подигнуто чак 17.000 долара - испричао је Крстановић. - На једној локацији, са које је покушавао да плати Љиљанином картицом на пумпи у Котору, виђен је човек који вози Љиљанин џип и како сипа гориво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)