РЕБИЋ О ПРОПУСТИМА У СЛУЧАЈУ ПРЕБИЈАЊА У НОВОМ САДУ: Неки су радили траљаво, Иван Контић није у Србији

Novosti online

20. 09. 2020. у 12:35

РЕБИЋ О ПРОПУСТИМА У СЛУЧАЈУ ПРЕБИЈАЊА У НОВОМ САДУ: Неки су радили траљаво, Иван Контић није у Србији

Фото: Твитер/@Silvana71376830

ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић, рекао је јутрос да је било пропуста у истрази у случају Ивана Контића који је у Новом Саду брутално претукао младића М. М. (28), али да није постојала системски намера да се окривљеном помогне.

Ребић је најпре истакао да полиција тренутно нема податке о локацији Контића, али да су у контакту са полицијама у земљама у окружењу.

- Чињеница је да да ми немамо тренутно податке, он није у Србији. Добијамо повремено информације које одмах проверамо и стално смо у контакту са директором црногорске полиције. С обзиром на то да је расписана црвена Интерполова потерница, он се не може предуго крити. Ја очекујем да ће пре или касније он бити ухапшен - рекао је Ребић за Прва ТВ.

Како је истакао, полицијски службеници су одмах по учињеном делу обавестили Основно тужилаштво у Новом Саду, а не тек неколико дана касније како је саопштено.

- Истина је да су полицијски службеници одмах по сазнању да је учињено кривично дело, а то се десило 24, августа, остварили комуникацију са Основним јавним тужилаштва у Новом Саду. Они су од стране полицијских службеника и обавештени да се догодио догађај, и усмено смо добили став од поступајућег тужиоца да се ради о криви дело тешке телесне повреде, све друго је неистина - рекао је Ребић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)