НИ ПОСЛЕ 7 ГОДИНА: Не зна се ко је на северу КиМ убио припадника ЕУЛЕКС-а

Танјуг

19. 09. 2020. у 22:40

НИ ПОСЛЕ 7 ГОДИНА: Не зна се ко је на северу КиМ убио припадника ЕУЛЕКС-а

Фото: П. Милошевић

МИСИЈА ЕУ за владавину права на Косову (Еулекс) и косовска полиција одали су почаст Аудријусу Шенавичијусу, царинском службенику Еулекса кога су пре седам година убили непознати почиониоци на северу КиМ док се возио на посао.

Починиоци овог убиства још увек нису идентификовани, а шеф Мисије Ларс-Гунар Вигемарк, апеловао је на све оне који нешто знају о овом случају да помогну да се случај реши.

За Мисију Европске уније за владавину права на Косову 19. септембар је трагичан дан, саопштио је Еулекс.

У знак сећања на Шенавичијуса, шеф Мисије Вигемарк, заменик генералног директора косовске полиције за ресурсе Дејан Јанковић и заменик председника општине Звечан Ненад Поповић посетили су данас место на којем је званичнику Еулекса одузет живот и положили венац на његово спомен место.

"Данас стојимо овде, на месту на којем је наш колега Аудријус Шенавичијус из Литваније убијен пре тачно седам година", казао је Вигемарк.

"Овај злочин још увек није решен. Упркос дугим истрагама првенствено од стране самог Еулекса, ово убиство остаје нерешено. Када је Еулекс завршио свој извршни мандат у правосуђу 2018. године, овај предмет убиства предат је косовским органима. Они сада воде овај случај, али још нема резултата," рекао је Вигемарк.

Он је упутио апел свима који имају информације о овом случају, на оне који знају нешто о ономе што се овде догодило пре седам година, да се јаве и објасне шта се догодило.

"Ваша анонимност ће бити загарантована. Ту је и врло значајна финансијска награда за информације које ће водити ка решавању овог предмета. Али овде није реч о новцу, већ о правди и још једном примеру некажњавања. Правда је потребна породици жртве, свима овде на Косову, региону, а такође и Европској унији", нагласио је шеф Мисије ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)