ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА: Миладин Ковачевић детаљно описао како се оптужена понашала

В.Н.

20. 09. 2020. у 07:40

ДЕТАЉИ СА САСЛУШАЊА: Миладин Ковачевић детаљно описао како се оптужена понашала

Фото АП

МИЛАДИН Ковачевић саслушан је јуче у Првом основном јавном тужилаштву у Београду где је у целости негирао да је претио девојци Т. Т. (26) пре четири дана у центру Београда.

Након саслушања, тужилаштво је предложило суду да му одреди притвор, имајући у виду да је раније осуђиван и да је девојка пријавила "да га се веома плаши", што је, међутим, одбијено. Ковачевићу, који ће се у даљем току поступка бранити са слободе, суд је, како је потврдила портпарол суда Бојана Станковић, одредио меру забране приласка и комуницирања са Т. Т. и њеном рођаком, која је била сведок инцидента.

Ковачевић је у својој одбрани навео да се видео са Т. Т., али да јој те вечери "није претио нити да јој је нанео повреде".

- Након што је детаљно описао како се оштећена понашала и шта се све догађало, није желео да одговара на питања заменика тужиоца - наводи тужилаштво у саопштењу.

Ковачевић се терети за кривична дела угрожавање сигурности и злостављање и мучење, јер је девојци претио, вукао је за косу, поломио јој је телефон, наводе у тужилаштву.

Девојка која је пријавила његово понашање у петак је тужилаштву доставила "повредну листу", а тужилаштво је најавило да ће наложити вештачење тих повреда.

ЖАЛБА

ПРВО основно тужилаштво најавило је жалбу на ову одлуку.Тужилаштво је тражило да се одреди притвор Ковачевићу по два основа - због постојања опасности да ће Ковачевић утицати на сведоке, а други због раније осуђиваности такође за насилничко кривично дело.

Ковачевић је српској јавности познат по случају из маја 2008. године, када је у студентском клубу у Бостону брутално претукао колегу с факултета Брајана Стајнхауера, а због чега је након бекства из Америке, процесуиран у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)