САСЛУШАЊЕ ТРАЈАЛО ВИШЕ ОД ДВА САТА: Миладин Ковачевић био у полицији, ево шта је његов адвокат рекао новинарима

Е. В. Н.

18. 09. 2020. у 22:00

САСЛУШАЊЕ ТРАЈАЛО ВИШЕ ОД ДВА САТА: Миладин Ковачевић био у полицији, ево шта је његов адвокат рекао новинарима

Фото: АП Пхото/Дарко Војиновић

БИВШЕМ кошаркашу Миладину Ковачевићу, осумњиченом да је 16. септембра угрозио сигурност девојци Тини Т. (26), одређено је полицијско задржавање до 48 сати.

Он је у полицијској станици Савски венац, у коју је дошао у пратњи адвоката Ивана Гвозденца, дао исказ поводом овог догађаја, а саслушање је трајало око два и по сата.

Видно узнемирен, Гвозденац је готово истрчао из полицијске станице. Окупљеним новинарима кратко је поручио:

- Наставља се стигматизација Миладина Ковачевића!

По налогу Првог основног тужилаштва у Београду, расписана је потрага за Ковачевићем. Њему се на терет стављају два кривична дела - угрожавање сигурности и злостављање и мучење Тине Т. У тужилаштву наводе и да је у среду полиција Савског венца обавестила дежурног заменика тужиоца, да је женска особа пријавила Ковачевића за кривично дело угрожавање сигурности.

Тужилаштво је потом наложило прикупљање обавештења од оштећене девојке, проверу постојања и узимање снимака са безбедносних камера са места догађаја. Такође, захтевали су и саслушање осумњиченог Ковачевића, као и да се против њега поднесе кривична пријава за угрожавање сигурности.

Потерница је за бившим спортистом расписана због што није био доступан органима гоњења након пријаве Тине Т. против њега. Иначе, из Тужилаштва напомињу да девојка која је случај пријавила полицији није захтевала лекарску помоћ. Шта се заиста догађало у стану, биће утврђено после полицијске истраге.

Адвокат Иван Гвозденац/Фото: З. Јовановић

Ковачевић је српској јавности познат по случају из маја 2008. године, када је у студентском клубу у Бостону брутално претукао колегу с факултета Брајана Стајнхауера, а због чега је након бекства из Америке, процесуиран у Србији. Он је две године касније, након споразума о признању кривице, у Првом основном суду у Београду осуђен на две године и три месеца затвора због поменутог кривичног дела. Он је у притвору у Београду, који му је урачунат у казну, провео два месеца, а у Америци месец дана.

Пуштен је из затвора у Сомбору крајем новембра 2012. године, неколико дана пре истека пуне казне, након примене Закона о амнестији. Држава Србија је за обештећење пребијеног студента тада из буџета издвојила 900.000 долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Vlastimir Vujić

19.09.2020. 02:40

Potpuno se slažem sa izjavom advokata Ivana Gvozdenca koji je izrekao notornu istinu - NASTAVLJA SE STIGMATIZACIJA MILADINA KOVAČEVIĆA! Lično iz Kule poznajem Minju Kovačevića i njegovu vrlo cenjenu porodicu. Moj tekst od pre više od decenije u beogradskom NIN-a naslovljen sa - ZAŠTO HILARI PROGONI MILADINA? dao je odgovor o "brutalnom prebijanju" američkog studenta Brajana Štajnhauera (inače poznatog i kao dilera droge medju akademcima). Porodica Kovačević tada je pristala samo meni da ponudi razgovor, a Minja mi je u intervju doslovce rekao - DA LI VI ZAISTA MISLITE DA SAM JA TOG STUDENTA PRETUKAO? OD NJEGA SAM BIO TEŽI 6O KILOGRAMA I VIŠLJI 52 CENTIMETRA. PA SAMO ZBOG OVE DVE RAZLIKE MOJ PRVI UDARAC UPUĆEN NJEMU ZAVRŠIO BI NJEGOVIM SMRTNIM ISHODOM, A NE DA SAM TO URADIO SERIJSKI KAKO MI JE, ZBOG PAKOVANJA TEŽINE OPTUŽNICE SAD NAMERNO SPINOVALA!!! Da čitaoce "Novosti", sada kao običan komentator ovog teksta podsetim - posle moga objavljenog intervjua u NIN-u (čiji sam u to vreme bio stalni dopisnik iz Mađarske, a inače Kuljanin sam) - VAŠINGTON JE U ROKU OD NEDELJU DANA SMENIO SVOG TADAŠNJEG AMBASADORA U BEOGRADU, KAMERONA MANTERA (i po "kazni" ga poslao u Irak!)... O tome toliko... A što se tiče ovog drugog "incidenta" Miladina Kovačevića, iz "stenograma" razgovora nema nijednog jedinog argumenta koji ukazuju na krivično delo - UGROŽAVANJE SIGURNOSTI!... ZAŠTO MINJU JEDNOM ZAUVEK NE OSTAVITE NA MIRU, JER ON JE POTPUNA KARAKTERNA SUPROTNOST OD OSOBE KOJU JAVNO MNJENJE "PO SVAKU CENU" HOĆE DA PREOBLIKUJE, A SADA VIDIM DA GA ZLOUPOTREBLJAVAJU I U POLITIČKE SVRHE... SRAMOTA!

Šator

19.09.2020. 19:05

@Vlastimir Vujić - Требао си му и платити откуп, а не да моје и других људи бацате на овог. За те паре могла се комплетно опремити једна дечија болница која би и данас служила сврси.

Miki

19.09.2020. 22:10

@Vlastimir Vujić - Апсолутно тачно. Лично познајем породицу Миње Ковачевића (ужу и ширу) и тврдим да сви часни и поштени људи који их познају о целој породици могу да кажу само најбоље. Отац и мајка су му угледни и цењени лекари. Он је корпулентан и на први поглед неко би могао помислити да може бити насилан, али у стварности он има благу "девојачку" нарав. Када помислим на (скоро буквално) вештицу Клинтон, Хитлер и Гебелс ми се учине као дечаци у кратким панталонама. Ни мало не претерујм, количина зла које су он и њен махнити супруг посејали по свету далеко је већа од нацистичког зла. Само је перфидно прикривено, није толико очигледно брутално, па се чини да је мање. Та вештица је кућни пријатељ са породицом Штајнхауер (амерички Јевреји који имају приватну клинику) и у заједници са њима је измислила распалу холивудску квази-причу, како би се докопали новца. Да није тако одговарао би Муслиман који је испровоцирао конфликт и сам и њему учествовао, а не Србин који се ту затекао. Али ултранацистичком америчком систему много више одговара да за све (по правилу неосновано) оптуже Србе. И да им то наплате, наравно. Ковачевић је на правди Бога под притиском сатаноамериканаца "одлежао" затворску казну код нас, али и то је било боље од тога да госпођа којој метла не служи за чишћење тражи његово изручење. У нашем МИП-у тада је седео и понеки паметан човек (за разлику од каснијег периода), који је схватао да се са тих 900.000 долара не плаћа никаква штета, већ се купује слобода за једно невино српско дете, али не само његова, већ и слобода друге српске деце која би се случајно нашла у истој или сличној ситуацији, по правилима тзв. судског прецедента. Купљена је слобода (и живот) једног нашег детета и све наше деце којима би ултранацистички разбојнички режим могао да намести исту игру. Што се тиче овог поступка, сасвим извесно још један исконтруисани поступак. Још пуно тога би имало да се напише, али је превише за један коментар. Зато господо "коментатори" пре употребе језика ОБАВЕЗНО прво укуључите мозак.

Srba

19.09.2020. 07:31

Novinari bi mogli da seobjave pozabave i objave pitanjem čiji je to dečak, i ko mu daje hrabrost da sebi dozvoli nasilne postupke. Siledžijsko ponašanje mora biti javno osuđeno i kažnjeno. Istovremeno se nameće pitanje da li je istom naloženo da nadoknadi štetu od milion dolara? Nas, obične smrtnike, iseljavaju za daleko manji novac.

PTOLEIMON

19.09.2020. 07:39

A da mu platimo kauciju, ostetu devojci i neki dinar njemu da damo? Tako smo i 2008. Ko je tada stojao iza siledzije, jos se "ne zna". Za taj novac su mogli neko bolesno dete da posalju na operaciju u inostranstvo, nekome da spasu zivot.

Ivan Zgrozeni

19.09.2020. 09:22

Potpuno ga razumem. Ukrali su mu zivot i prekinuli uspesnu karijeru. Nije cudo da mu je citav svet kriv i da mrzi sve oko sebe. Sistem ga je "zlostavljao i mucio". Oni koji su preziveli nasilje i sami postaju nasilni. Sistem ga je tome naucio.